To mikroorganismer fra en surdej har været under luppen i et af Carlsbergs laboratorier og er blevet udvalgt, isoleret og opdyrket. Den ene en såkaldt vildgær, den anden en mælkesyrebakterier, og de er nu blevet til øl, der rammer markedet.
Det skriver Carlsberg i en pressemeddelelse om deres nye øl Surt #2.
”Jacobsen er drevet af nysgerrighed og en lyst til at eksperimentere med brygningen af øl. Samarbejdet med Surt giver os mulighed for at bygge broer mellem maden og øllets verden, og det er en spændende proces for os begge,” siger Mads Egeskov Bach, senior brand manager for Jacobsen hos Carlsberg.
Mikroorganismerne kommer fra en surdej fra pizzakæden Surt, og ønsker man at smage den nye variant, kan øllet fås som fadøl eller 44 cl dåse hos Surt og udvalgte restaurationer. Øllet er brygget i en begrænset mængde, skriver Carlsberg også.
Det er, som navnet antyder, den anden i rækken af surdejsøl, som Jacobsen og Surt laver i samarbejde.
”Vi har gjort os umage med bryggen. Denne gang har vi været meget sparsomme med brugen af humle og har faktisk først tilsat lidt til sidst, så mælkesyrebakterierne fik god plads til at syrne øllet. Resultatet er en øl, der både har hvedeøllens klassiske krydrede noter samt en tydelige syrlighed fra mælkesyrebakterierne,” siger Mads Egeskov Bach, senior brand manager for Jacobsen hos Carlsberg.