Finanshus: Ny topchef var blandt de mere oplagte

Trods ingen erfaring fra drikkevarebranchen var Jacob Aarup-Andersen stadig en oplagt kandidat, siger DNB-analytiker, Jesper Ingildsen.
Foto: Gregers Tycho
Foto: Gregers Tycho
Marketwire

Jacob Aarup-Andersen skifter til Carlsberg som ny topchef, og den ansættelse kommer ikke som den store overraskelse for DNB-analytiker, Jesper Ingildsen.

Han afløser hollænderen Cees ’t Hart, der senest til oktober forlader det danske bryggeri.

”Forventningen var, at de kiggede mod en mere skandinavisk profil, hvor han muligvis var en af de mere oplagte,” siger Jesper Ingildsen til MarketWire.

Det hænger ifølge analytikeren sammen med den løn, man som dansk selskab kan tilbyde. Selvom den samlede pakke ligger højt i Carlsberg er der fortsat vej op til, hvad nogle af de store udenlandske selskaber kan stille med, og det kan blive nødvendigt, hvis man skal hente en udenlandsk kandidat.

”Man tiltrak Cees ’t Hart ved, at han fik lov til at lave så meget om, som han ville og gennemføre den turnaround, der har fundet sted,” siger Jesper Ingildsen og uddyber, at alderen også kan spille ind.

”Det giver også god mening, at han er forholdvis ung. Cees ’t sad der længe, og hvis man leder efter en, der kan være der 5-10 år, så er det måske ikke et helt dårlig valg.”

Ingen erfaring fra industrien

Selvom Jacob Aarup-Andersen var et af de mere oplagte bud, er det dog alligevel en anelse overraskende, at man er endt med en kandidat uden direkte erfaring fra industrien, mener analytikeren.

”Han havde måske ikke den baggrund, man kunne forestille sig. Han har været i Goldman Sachs, Danske Bank og ISS, og dermed ikke direkte lavet noget inden for forbrug eller drikkevarer,” siger Jesper Ingildsen.

Den kommende topchef skifter fra en tilsvarende stilling hos ISS, hvor han har siddet siden 2020. Inden da var han en del af topledelsen i Danske Bank, hvor Finanstilsynet dog spændte ben for vejen helt til toppen.

Og der kan være visse fællestræk mellem ISS og Carlsberg, påpeger analytikeren.

”De falder i den kategori, at det ideelt set skal være en ret stabil forretning,” siger han.

Jesper Ingildsen er samtidig fortrøstningsfuld og uddyber, at Jacob Aarup-Andersen har været en værdsat topchef hos ISS. Det kommer også til udtryk i udviklingen for selskabets aktiekurs torsdag, der smider 7,5 pct. efter nyheden.

Forud for ansættelsen har Jesper Ingildsen - på linje med øvrige analytikere - påpeget, at den nye topchef får en usædvanlig opgave i den forstand, at selskabets strategi allerede ligger fast.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også