Jacob Aarup er ny CEO i Carlsberg - stopper hos ISS

Carlsberg har hyret Jacob Aarup som ny topchef. Dermed stopper han i en tilsvarende stilling hos ISS.
Foto: Gregers Tycho
Foto: Gregers Tycho
MARKETWIRE

Carlsberg har hyret Jacob Aarup-Andersen som ny topchef. Dermed forlader han samtidig en tilsvarende stilling hos ISS, hvor han har været administrerende direktør siden 2020.

Det oplyser begge selskaber torsdag eftermiddag.

Dermed har ISS indledt jagten på en ny topchef, der skal efterfølge Jacob Aarup-Andersen, der dog bliver siddende, indtil at der er fundet en afløser.

”Jeg forlader selskabet tidligere, end jeg havde forventet. Tilbuddet om at blive administrerende direktør hos Carlsberg var dog en karrieremulighed, jeg ikke kunne sige nej til,” siger Jacob Aarup-Andersen i meddelelsen.

Nyheden lander lidt over en uge, efter at Carlsbergs nuværende topchef, hollandske Cees ’t Hart, annoncerede sin afsked senest til oktober. Det er dog også fortsat uklart, hvornår hollænderen forlader bryggeriet, og hvornår Jacob Aarup-Andersen officielt kan starte i jobbet. Det vil blive meldt ud på et senere tidspunkt, oplyser Carlsberg.

”Som en del af vores løbende successionsplanlægning har bestyrelsen gennemført en omfattende vurdering af kandidater fra hele verden, hvor Jacob Aarup-Andersen har vist sig som den bedste,” siger Henrik Poulsen, der er bestyrelsesformand i Carlsberg, i meddelelsen fra Carlsberg.

Henrik Poulsen kender den tiltrædende topchef særdeles godt, da han indtil for et år siden var næstformand i netop ISS og dermed var med til at hente Jacob Aarup-Andersen til selskabet. Nu kan han så gentage øvelsen i jobbet som formand for Carlsberg, hvor han selv satte sig til rette for første gang for et år siden.

Jacob Aarup-Andersen har også tidligere været i spil til stillingen som topchef i Danske Bank, men det blev ikke godkendt af Finanstilsynet. Herefter forlod han banken til fordel for ISS.

Carlsberg-aktien stiger 3,7 pct. til 1018,50 kr. ovenpå nyheden - men lå dog allerede i grønt i toppen af C25-indekset inden, at topchefskiftet blev meldt ud.

I den anden ende af indekset er ISS drattet til bunds med et minus på 5,4 pct. til 130,65 kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også