Oatly lander milliardstort underskud for 2022

Verdens største havredriksproducent, svenske Oatly, rammer ny bund med et negativt resultat på 2,8 mia. kr. mod 1,5 mia. kr for 2021.
Foto: Oatly Pr
Foto: Oatly Pr

Bundlinjen rammer et minus på 2,8 mia. kr. hos havredriksproducenten.

Det viser tal fra det netop offentliggjorte regnskabsår 2022 for den svenske plantebaserede koncern.

”Jeg er stolt over Oatly-holdets præstationer for 2022,” indleder adm. direktør Toni Petersson ledelsesberetningen i regnskabet.

Det henviser blandt andet til omsætningen for hele 2022 på 722 mio. amerikanske dollars - 5,1 mia. kroner, der er vokset med 12,3 pct. i forhold til 2021. I volumen er salget steget med 19,1 pct.

Oatly henter den største omsætning på det samlede marked: Europa, Mellemøsten og Afrika. Derefter følger Amerika og Asien.

Det voksende underskud forklares i regnskabet blandt andet med en nedskrivning på 280 mio. kr., som er foretaget i forbindelse med, at Oatly har frasolgt to fabrikker i USA.

I ledelsesberetningen holder adm. direktør Toni Petersson også fokus på præstationerne for året.

Selskabet har styrket deres ledelse og administration, gjort forsyningslinjerne er blevet styrket og gjort prisstrukturen mere simpel, afsluttet en samarbejdsaftale med fødevareproducenten Ya Ya Foods, og rejst yderligere 425 mi. amerikanske dollars - svarende til ca. 3 mia. kr. - i ny kapital.

Direktøren betregner fjerde kvartal som ”solidt”, fordi selskabet er bedre positioneret til at være mere offensive i 2023, end de har været i 2022:

”Vores teams vil rette fuld fokus med at hægte sig på den globale efterspørgsel på vores produkter, mens de løbende vil forbedre vores forsyningslinjer. Vi forventer dermed at kunne fortsætte rejsen mod at være profitable for regnskabsåret 2024,” siger adm. direktør Toni Petersson yderligere i ledelsesberetningen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også