Frisk kapital til Mikkeller efter hårde år

Mikrobryggeriet Mikkeller har ifølge avisen Finans’ beregninger fået tilført lidt over 18 mio. kr. 
Foto: Gregers Tycho
Foto: Gregers Tycho

Der har igennem en årrække været underskud i selskabet bag Mikkeller - Bjergsø Holding - , men nu er der kommet en pengeindsprøjtning til det ramte bryggeri.

Det skriver avisen Finans på baggrund af en ændring i CVR-registret samt databsen BIQ, hvor det fremgår, at der blev gennemført en kapitalforhøjelse i slutningen af januar, og at den amerikanske enhed Mikkeller Investco III Trust har øget sin ejerandel i Bjergsø Holding.

Finans regner sig frem til, at kapitalforhøjelsen ligger på lidt over 18 mio. kr.

Lige inden årsskiftet opjusterede ølkoncernen med en ny marketingsdirektør, er skulle hjælpe på eksekveringen af ideerne, og Mikkel Bjergsø, adm. direktør i Mikkeller, har også sagt til FødevareWatch, at ideen om at bryde rigtigt ind på udenlandske markeder stadig lever.

Negative regnskaber seneste år

Kapitalindsprøjtningen kommer efter nogle år, hvor regnskaberne i Mikkeller har vist negative tendenser.

I seneste regnskab noterede Mikkeller en omsætning på 237 mio. kr. I bryggeriets bedste år i 2019 var omsætningen på lige under 300 mio. kr. Men de seneste år har Mikkeller haft store underskud på minus 52,5 mio. kr. i det seneste regnskab for 2021. I 2020 endte bundlinjen på henholdsvis minus 38 mio. kr. og minus 72 mio. kr. i 2019.

Resultaterne skyldes bl.a. sværere og sværere markedsbetingelser, fortalte Mikkel Bjergsø til FødevareWatch i slutningen af 2022:

”Det her år kommer også til at se dårligt ud på papiret, og måske også næste år. Vi skal se lidt længere ud i fremtiden før den tendens vender, men den skal nok vende, for vi er igang med en proces, som vi er mere vant til”.

”Og så kan vi en dag vende tilbage til det, som vi satte i værk for et par år siden, men forhåbentlig uden en verden i oprør. Jeg ser stadig et enormt potentiale i Asien, men tiden er ikke den rette,”sagde Mikkel Bjergsø

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også