FødevareWatch

Gin-iværksættere bøvler med langsommelige tilladelser: "Styrelser snakker ikke sammen"

Det aarhusianske Rest Destilleri gør i anledningen af Global Entrepreneurship Week status på iværksætterbranchens udfordringer.

Foto: Janus Engel/Ritzau Scanpix.

Som iværksætter kan man møde mange mure - og Rest Destilleri, der producerer bæredygtig gin gennem ekstrahering af sukker fra restprodukter hentet hos det danske landbryg, er ingen undtagelse.

Til Berlingske fortæller destilleriets salgsansvarlige, Christen Holbæk i anledningen af Global Entrepreneurship Week og det, at det nu er over to år siden, at erhvervsminister Simon Kollerup (S) annoncerede forhandlinger på iværksætterområdet, om de mange udfordringer, de som nystartede iværksættere har mødt.

Udfordringer, der blandt andet tæller erhvervshuse, som ifølge Christen Holbæk ikke har grøn omstilling på dagsordenen samt langsommelige tilladelser til at producere alkohol.

”Styrelser snakker ikke sammen, der er adskillige krav, og det gør rådgivningen meget forvirrende,” siger han til avisen.

Rest Destilleri har eksisteret siden august sidste år og er stiftet af studiekammeraterne Christen Holbæk, Rolf Nielsen og Erik Sig Hansen. I dag arbejder de alle fuldtid i virksomheden, der producerer gin i et gammel autoværksted nord for Aarhus.

Erhvervslivet efterspørger upopulær politik: Taber kampen om opmærksomhed

Resultaterne bobler over hos dansk spirituskæmpe

Drinksselskab sender alkoholfri vin på markedet

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier