Som iværksætter kan man møde mange mure - og Rest Destilleri, der producerer bæredygtig gin gennem ekstrahering af sukker fra restprodukter hentet hos det danske landbryg, er ingen undtagelse.
Til Berlingske fortæller destilleriets salgsansvarlige, Christen Holbæk i anledningen af Global Entrepreneurship Week og det, at det nu er over to år siden, at erhvervsminister Simon Kollerup (S) annoncerede forhandlinger på iværksætterområdet, om de mange udfordringer, de som nystartede iværksættere har mødt.
Udfordringer, der blandt andet tæller erhvervshuse, som ifølge Christen Holbæk ikke har grøn omstilling på dagsordenen samt langsommelige tilladelser til at producere alkohol.
”Styrelser snakker ikke sammen, der er adskillige krav, og det gør rådgivningen meget forvirrende,” siger han til avisen.
Rest Destilleri har eksisteret siden august sidste år og er stiftet af studiekammeraterne Christen Holbæk, Rolf Nielsen og Erik Sig Hansen. I dag arbejder de alle fuldtid i virksomheden, der producerer gin i et gammel autoværksted nord for Aarhus.
Erhvervslivet efterspørger upopulær politik: Taber kampen om opmærksomhed
Resultaterne bobler over hos dansk spirituskæmpe
Drinksselskab sender alkoholfri vin på markedet