FødevareWatch

Carlsberg sender ”absolut ingen til Qatar” under VM i fodbold

Carlsberg har været storsponsor for det danske fodboldlandshold i 43 år, og det samarbejde bliver der ikke ændret på, når holdet om lidt drager mod VM i Qatar.

Foto: PR / Carlsberg

Hos det danske bryggeri understreges det, at sponsoratet gælder for landsholdet, men ikke for hverken Qatar eller slutrunden. Det skriver Finans.

”Det, der har været vigtigt for os, er at vores navn ikke bliver knyttet til Qatar, men til landsholdet. Derfor har vi besluttet, at vores logo kun fremgår på pressevæggen, når landsholdet optræder til pressemøder, og vi sender absolut ingen til Qatar. Vi kommer til at holde vores aktiviteter i forbindelse med slutrunden i Danmark,” fortæller Tanja Frederiksen, global kommunikationsdirektør i Carlsberg, til Finans.

Hun medgiver desuden, at slutrunden skal spilles et sted, der ”ikke lever op til etiske standarder”.

Værtskabet har været under massiv kritik, siden det blev besluttet at tildele ørkenlandet den forestående slutrunde tilbage i 2010. Flere menneskerettighedsorganisationer hævder, at Qatar forbrudt sig mod en række menneskerettigheder blandt andet ved brug af tvangsarbejde fra en række udviklingslande, skriver Finans.

Det har fået både lande og virksomheder til at tage afstand.

Under en uge efter opkøb stopper Carlsberg reklamer på Twitter

Krig har sat en stopper for Carlsbergs vækst i salg af alkoholfrie øl

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier