FødevareWatch

Carlsberg-rival leverer stærk vækst

Andet kvartal bød for Carlsberg-konkurrenten AB Inbev på mere vækst end forventet, og der blev i perioden lagt til på top såvel som drift. Prognosen for året fastholdes.

Foto: Daniel Kalker/AP/Ritzau Scanpix

Verdens største bryggerikoncern, Anheuser-Busch Inbev, der konkurrerer med blandt andet Carlsberg, havde bedre gang i væksten end ventet i andet kvartal.

AB Inbev noterede sig for april, maj og juni en organisk vækst på 11,3 pct. mod ventet 10,4 pct. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Væksten i det justerede driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) var på 7,2 pct. mod en ventet fremgang på 6,7 pct. blandt analytikerne.

Den organiske volumenvækst var i andet kvartal 3,4 pct. mod ventet 1,9 pct.

Den samlede omsætning voksede i kvartalet til 14,8 mia. dollar fra 13,5 mia. dollar i den tilsvarende periode sidste år.

Fastholder prognosen

For hele 2022 fastholder bryggeriet i øvrigt sine forventninger om en vækst i det justerede driftsresultat (EBITDA) på 4-8 pct. Her havde analytikerne inden regnskabet sigtet efter 6,7 pct., viser estimaterne fra Bloomberg News.

”Vores forrretning leverede bæredygtig profitabel vækst. Vores volumener steg med 3,4 pct., vores toplinje med 11,3 pct., og EBITDA med 7,2 pct. Den stålsatte eksekvering af vores strategi, styrken i vores brands og en accelereret digital transformation gjorde det muligt for os at gribe øjeblikket i et dynamisk markedsmiljø,” siger Michel Doukeris, der er administrerende direktør hos AB Inbev, i regnskabet.

I Europa, hvor AB Inbev er i direkte konkurrence med Carlsberg, melder bryggeriet om en høj encifret vækst i omsætningen og en vækst i driftsresultatet (EBITDA) på ”mere end” 10 pct.

Sammenligner man med 2019 - altså sidste år før udbruddet af coronapandemien - voksede den europæiske omsætning med en midt encifret procentsats, selv om volumenerne i hele tal forsat ikke var helt oppe på niveauet fra før pandemien.

Kina ramt af covid-restriktioner

I Kina var markedet generelt ramt af de covid-19-nedlukninger, der prægede landet i løbet af andet kvartal.

”Den samlede industri skrumpede med en midt encifret procentsats (4-6 pct.) grundet covid-19-restriktionerne. Restriktionerne påvirkede vores nøgleregioner og salgskanaler disproportionelt, hvilket resulterede i et samlet volumenfald på 6,5 pct., som var dårligere end industrien ifølge vores estimater,” skriver AB Inbev i regnskabet om Kina.

Der var dog gradvis forbedring at spore i løbet af kvartalet, hvilket resulterede i en høj encifret volumenvækst i juni sammenlignet med samme måned sidste år.

AB Inbev er på vej med prisforhøjelser

Bryggerikæmpes danske afdeling går frem i seneste regnskab

Russisk frasalg har kostet på Carlsbergs soliditet - opkøb er blevet sværere

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier