FødevareWatch

Chr. Hansen kommer solidt gennem kvartal - kulturdivision præsterer under forventning

Omsætningen voksede med 13 pct., viser ingredienskoncernens regnskab for tredje kvartal. Dermed lander toplinjen bedre end ventet.

Foto: PR/Chr. Hansen

Chr. Hansen kom en smule bedre end ventet igennem tredje kvartal af det skæve regnskabsår 2021/22 målt på toplinjen og indtjeningen.

Omsætningen i kvartalet landede på 318,3 mio. euro, og overskuddet af primær drift, EBIT, før særlige poster lød på 84,8 mio. euro, fremgår det af regnskabet torsdag morgen.

Her var på forhånd ventet en omsætning på 313 mio. euro og et driftsresultat før særlige poster på 84 mio. euro ifølge konsensusestimater indsamlet af Chr. Hansen blandt 14 analytikere.

”Vores inflationsdrevne pristiltag begyndte at bidrage positivt i løbet af tredje kvartal, mens volumenvæksten bremsede op som ventet efter den stærke vækst i første halvdel af året,” udtaler den adm. direktør, Mauricio Graber, i regnskabet.

I samme periode året før var omsætningen på 280,6 mio. euro, og der var et overskud på driften før særlige poster på 82,4 mio. euro.

Fødevareområdet skuffer

Chr. Hansens største division, Food Cultures & Enzymes, opnåede i tredje kvartal af 2021/22 en omsætning på 197,5 mio. euro og et driftsresultat (EBIT) før særlige poster på 55,9 mio. euro.

Divisionen, som blandt andet sælger enzymer og kulturer til mejeriindustrien, klarede sig dermed ringere end ventet, da analytikerne ifølge estimater indsamlet af Chr. Hansen havde regnet med en omsætning på 200 mio. euro og et driftsresultat 59 mio. euro.

Omsætningen i Food Cultures & Enzymes voksede dog fra 180,6 mio. euro i samme kvartal sidste regnskabsår, mens divisionens driftsoverskud lød på 59,6 mio. euro.

EBIT-marginen i kulturdivisionen endte i kvartalet på 28,4 pct. Der var ventet en overskudsgrad på 29,7 pct. blandt analytikerne. I samme periode for et år siden var overskudsgraden på 33,0 pct.

Divisionens organiske vækst var på 6 pct. i kvartalet mod forventningen om 7,7 pct. og en organisk vækst på 5 pct. i tredje kvartal 2020/21.

Resultater på linje

Hele koncernens organiske vækst var i tredje kvartal på 9 pct. mod ventet 8,3 pct. blandt analytikerne. I tilsvarende kvartal 2020/21 lød den organiske vækst på 4 pct.

EBIT-marginen før særlige poster landede på 26,7 pct., og her havde analytikerne sat næsen op efter en margin på 26,9 pct.

EBIT-marginen endte på 29,3 pct. for perioden for et år siden.

Bundlinjen endte i tredje kvartal på 58,3 mio. kr. for den fortsatte forretning, hvor analytikerne havde ventet et overskud på 60 mio. euro mod 49,5 mio. euro i samme kvartal 2020/21.


Chr. Hansen forventer ikke at tjene penge i Rusland i år

Chr Hansen varsler ekstraordinære prisstigninger

Chr Hansen kursmål skåret med 12 procent

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier