FødevareWatch

Israelsk mejeriproducent vil bygge verdens største gæringsfabrik i Kalundborg

Fabrikken vil ifølge producenten have en årlig produktion af mælkeprotein svarende til, hvad 50.000 køer kan producere på et år.

Foto: Jens Dresling

Israelske Remilk, der er en af de største producenter af ikke-animalske mejeriprodukter, vil nu rykke ind i Kalundborg og bygge verdens største fabrik til gæring og fermentering af mælkeprotein til mejeriprodukter, skriver TV2 ØST.

Fabrikken, der vil ligge på over 70.000 kvadratmeter industrijord, og som vil indgå i industrisymbiosen Kalundborg Symbiose sammen med Novozymes, Novo Nordisk og chr. Hansen, skal ifølge mediet have en årlig produktion af mælkeprotein, der svarer til, hvad 50.000 køer kan producere på et år.

Ifølge Remilk er der en særlig grund, at producenten har valgt at placere fabrikken i Danmark.

”Der ligger flere overvejelser bag. Men i sidste ende er det fordi, Danmark er en global leder inden for fermentering, og der er et meget venligt økosystem. Og det potentielt mest vigtige er Kalundborg Symbiosen,” siger Jason Rosenberg, leder af forretningsudvikling hos Remilk, til TV2 ØST.

Arla banker mælkeprisen op med højeste stigning i årevis

Arla-konkurrent sælger sin russiske forretning

Arla henter velkendt profil til Tyskland

Mere fra FødevareWatch

Gynger og karruseller på Chr Hansens fødevaremarkeder

Mens kvartalstallene i stor stil ligger indenfor skiven, er der store forskelle at finde på ingredienskoncernens markeder på fødevareområdet. Nordamerika kører for fuld damp, mens Kina er bremset mere op på yoghurtfronten som følge af pandemien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier