FødevareWatch

Specialbryggeri udvider kapacitet med 80 procent i det kommende år

Efter et 2021 med fart på og fremgang udvider mikrobryggeriet Gamma Brewing i det kommende år kapaciteten yderligere.

Foto: PR / Gamma Brewing

(Rettet 21.40: Af første version kunne det læses, at bryggeriet havde underskud i 2019 og 2020. Det er præciseret, da der var tale om overskud i begge år.)

Der er fart på i mikrobryggeriet Gamma Brewing, der holder til i Herlev.

For nyligt blev bryggeriet af Børsen kåret som gazelle-virksomhed, hvilket dækker over de hurtigst voksende virksomheder i Danmark. Og i det kommende år skal der skrues yderligere op for produktionen, skriver Herlev Bladet.

Ifølge avisen får bryggeriet til marts leveret fire nye 6000 liters øltanke, der vil øge kapaciteten med yderligere 80 pct.

Investeringen kommer i kølvandet på, at bryggeriet i 2020 flyttede i nye, større lokaler i Herlev, hvor der blev investeret omkring 10 mio. kr. i produktionsudstyr, således man kunne brygge mellem 300.000 og 350.000 liter øl om året.

Med de fire nye tanke bliver de i Gamma i stand til at producere op mod 500.000 liter øl om året, fortæller medstifter og adm. direktør i Gamma, Jakob Nørby Houmøller, til Herlev Bladet.

Gamma Brewing fordoblede i det seneste regnskab bundlinjen fra omkring 320.000 kr. i 2019 til 660.000 kr. i 2020. Bruttofortjenesten ramte i samme regnskab 2,8 mio. kr., mens egenkapitalen voksede fra 1,2 mio. kr. til 3 mio. kr.

Forventningerne til regnskabsåret 2021, der afsluttes ved årets udgang, er dog mere afdæmpede, fortalte Jakob Nørby Houmøller til FødevareWatch helt tilbage i februar:

"Mange af de store udgifter, som vi har haft i forbindelse med opstarten af det nye bryggeri i Herlev, kommer først i 2021, så målet er egentligt bare at nå i nul på regnskabet. Alt over nul kommer til at være et godt resultat for i år," sagde han.

Nethandel hjælper specialbryggerier med at slå et slag for øllets kvalitet

Specialbryggere efter stor fremgang under corona: "Målet er egentligt bare at nå i nul"

Pandemi giver specialbryggeri rygstød og rekordoverskud

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier