Vinselsskab anklages for lovbrud

Et dansk vinselskab bryder markedsføringsloven. Så klar er dommen fra Forbrugerrådet Tænk, der mener, at det er vildledende, at selskabet tager kommission, men oplyser det modsatte, skriver Børsen. (Opdateret.)
Foto: Carsten Andreasen / Ritzau Scanpix
Foto: Carsten Andreasen / Ritzau Scanpix

Det nordjyske selskab Rarewine, der slår sig op på at sælge sjældne vine, vildleder tilsyneladende forbrugerne, når selskabet skriver, at det ikke modtager købsprovision.

Det skriver Børsen, der har gennemgået Rarewines regnskaber og interviewet selskabets stifter Rasmus Nielsen. Ifølge avisen tjener Rarewine mellem 11 og 13 pct., når vinhandleren sælger en flaske vin, og det vækker kritik.

"Når Rarewine Invest sælger vinen videre til deres kunder og siger, at de ikke tager en kommission, men alligevel tjener mellem 11 og 13 pct., så vildleder de kunderne. Det er i strid med reglerne i markedsføringsloven om vildledende prisoplysninger," siger seniorjurist i Forbrugerrådet Tænk, Maria Liljeqvist. Hun mener tillige, at Forbrugerombudsmanden bør kigge på sagen.

Efter at have fået fremlagt kritikken vil Rarewine nu gennemgå sit markedsføringsmateriale. Samtidig vil selskabet fremover oplyse om den profit, der indtil nu har været skjult for forbrugeren.

Tilbageviser anklager

I en længere udtalelse på Rarewines hjemmeside hedder det om anklagerne om vildledning af forbrugerne:

"Vi deler på ingen måde den opfattelse, at vi skjuler hverken tillæg eller profit for omverdenen. Vi har tværtimod altid været meget åbne omkring vores tal, regnskaber og forretningsmodel," siger stifter Rasmus Nielsen.

"Børsens påstande om såkaldte ”uprøvede priser” er lodret forkert, hvilket vi har pointeret overfor Børsen forud for publicering af artiklerne. Sådanne påstande negligerer fuldstændig at vores handelsforretning, som udgør langt størstedelen af vores omsætning, på daglig basis køber og sælger sjældne og eksklusive vine i hele verden - med fortjeneste som enhver anden handelsvirksomhed," skriver stifteren videre.

(Opdateret kl. 10.45 med udtalelser fra Rarewinestifter Rasmus Nielsen.)

Drikkevareleverandør må se overskuddet svinde til nær nul

Korkpropperne flyver mere og mere i private sammenhænge 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter