FødevareWatch

Vivino-stifter kritiserer i et kor effekten af statslig superfond

Det handler ikke om muligheder for at rejse kapital, men om udfordringerne med at skalere, når iværksættervirksomheder rykker til udlandet i stedet for at blive i Danmark, og derfor vil ny statslig superfond næppe kunne holde på såkaldte unicornselskaber, mener tre iværksættere.

Foto: Jens Panduro/Vivino/PR

Iværksætterne bag virksomhederne Tradeshift, Pleo og Vivino tror næppe, at en ny superfond, der etableres som fusion mellem Danmarks Eksportkredit, Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond, vil kunne forhindre, at danske unicorns  - startups med en værdiansættelse på over 1 mia. dollar. - drager mod udlandet i fremtiden.

Det skriver Børsen.

"Det handler ikke kun om penge, men mere om at have de rigtige folk i ryggen på den kapital, man får ind," siger Heini Zachariassen, stifter af Vivino.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) ser superfonden som det første svar på udfordringen med at holde de voksende virksomheder hjemme, siger han til Børsen.

Vækstfonden rejser ny milliardfond til opkøb i 250 virksomheder

Vin-appen Vivino henter ny topchef ind

Dansk vin-app tager vigtigt stik i sag mod Systembolaget

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier