FødevareWatch

Ølfestival rammes af håndtering af sexismesag

Det danske mikrobryggeri Mikkeller og selskabets ølfestival senere i oktober rammes af aflysnigner i kølvandet på bryggeriets håndtering af en sexismesag tidligere på året.

Foto: Gregers Tycho / Ritzau Scanpix

Håndteringen af flere anklager om sexisme i Mikkeller får syv internationale bryggerier til at trække sig fra bryggeriets ølfestival Mikkeller Beer Celebration Copenhagen, der finder sted den 22. og 23. oktober.  

Det skriver Berlingske.

Mikkeller afviser anklagerne om, at bryggeriet skulle have håndteret sagen dårligt. I et opslag på bryggeriets Instagram-side kan man læse fire punkter, der beskriver, hvad bryggeriet selv siger man har gjort, for at håndtere sagen.

I opslaget skriver Mikkeller ligeledes:

"Mikkeller er 100 pct. støttende over for agendaen. Vi gør alt, hvad vi kan, for at sikre et sikkert og jævnbyrdigt arbejdsmiljø," fremgår det.

Til sidst tilføjer bryggeriet, at de mener, at Mikkeller bliver portrætteret på en ukorrekt og unfair måde.

I sommer ramte me-too bølgen den dansk ølbranche. Søren Wagner trak sig i juni, da han blev anklaget for "aggressiv" adfærd over for flere kvinder. Han stod bag bryggeriet Bitter & Dry og baren Fermentoren på Vesterbro i København.

Efterfølgende fik Mikkeller også flere henvendelser fra tidligere ansatte om metoo-oplevelser.

Direktør for bryggeri stopper efter metoo-historier

Mere fra FødevareWatch

Æblet - en syrlig, sprød, sydfynsk og lidt for billig specialitet

FEATURE. Frugtsæsonen er i fuld gang, og de danske æbler og pærer plukkes ned til brug i butiksudsalg, most og som ingredienser. Høsten bliver ikke god, og dansk frugt kæmper i disse år en hård kamp, men markedet rummer også muligheder. FødevareWatch har besøgt landets største frugtaktør.

Leje af skibe er langtfra et ukendt fænomen for Coca-Cola

Det vakte stor opsigt, da en chef fra Coca-Cola for nylig meldte ud, at selskabet grundet pressede forsyningskæder havde chartret tre tørlastskibe En metode, selskabet ofte har brugt, lyder det til ShippingWatch. Nike forventer at mangle varer de næste kvartaler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier