Royal Unibrew blæser igennem andet kvartal

Bryggerikoncernen Royal Unibrew kom ud af andet kvartal i år med en omsætning på 2,3 mia. kr. og et driftsoverskud på 521 mio. kr. Koncernen sætter gang i et aktietilbagekøbsprogram på 250 mio. kr.
Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix
Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS & JØRGEN RUDBECK

Danmarks næststørste bryggerikoncern, Royal Unibrew, kom ud af andet kvartal i år med en omsætning på 2,3 mia. kr. samt et driftsoverskud (EBIT) på 521 mio. kr.

Det er en fremgang fra henholdsvis 1,979 mia. kr. og 463 mio. kr. i samme periode af 2020.

"Q2 var et meget travlt kvartal. Vi producerede og solgte mere, end vi gjorde før covid-19, på trods af at mange af vores kunder stadig var påvirket af covid-19-relaterede restriktioner. Oven i dette lægger kanal- og produktmiksændringerne skabt af covid-19 pres på vores emballagelinjer, der har kørt for fuld kapacitet i løbet af andet kvartal og ind i sommeren," udtaler topchef Lars Jensen.

Med til historien for andet kvartal hører, at det var i det kvartal, at opkøbet af sønderjyske Fuglsang blev gennemført endeligt. I en kvartalsmeddelelse fremgår det, at opkøbet kun i meget lille omfang har haft effekt for regnskabet.  Efter kvartalets afslutning overtog Royal Unibrew i juli energidriksselskabet Crazy Tiger i Frankrig, ligesom norske Solera Beverage Group også blev del af den danske koncern.

"Jeg er selvfølgelig meget glad for, at næsten alle salgskanaler nu er åbne igen, så vi og vores kunder kan vende tilbage til et mere normalt miljø. Vi er også meget tilfredse med vores præstationer i Q2, hvor EBIT var det højeste nogensinde i andet kvartal, på trods af betydelige stigninger i salgs- og marketingomkostninger, og virksomheden stadig blev negativt påvirket af covid-19," udtaler han videre.

Analytikere ventede ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News henholdsvis 2,223 mia. kr. og 515,3 mio. kr.

EBIT-marginen blev 22,7 pct. mod 23,4 pct. i samme periode året før. Driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, steg til 609 mio. kr. fra 546 mio. kr. Der var ventet 596,7 mio. kr.

EBITDA-marginen blev 26,5 pct. mod 26,7 pct. i andet kvartal af 2020.

I mængder solgte bryggeriet 3,42 millioner hektoliter mod 3,05 millioner hektoliter i samme kvartal af 2020.

Bundlinjen viste et overskud på 417 mio. kr. mod et overskud på 360 mio. kr. i andet kvartal 2020. Forventningen var 409,4 mio. kr.

I forhold til indeværende tredje og det afsluttende fjerde kvartal i 2021 er de største udfordringer bundet til mulige corona-restriktioner i ind- og udland, men de tre præsenterede opkøb er med til at løfte håbet for årets driftsresultat, og Royal Unibrew guider nu et EBIT på 1,625-1,700 mia. kr. for 2021.

Aktietilbagekøb for 250 millioner

Af selskabets regnskab for andet kvartal, der er offentliggjort mandag eftermiddag, fremgår det, at bryggeriet indleder et nyt aktietilbagekøbsprogram på op til 250 mio. kr.

Programmet skal løbe frem til udgangen af året og bringer Unibrews samlede aktietilbagekøb i 2021 op på 500 mio. kr., da der også i første halvår blev købt tilbage for 250 mio. kr.

Sommersalget forsinker Royal Unibrews leverance af flaskeøl

Storaktionær ejer nu over 10 procent af Royal Unibrew

Finsk Carlsberg-konkurrent danser om estimatern.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter