FødevareWatch

Nu må svenske barer skænke fadøl frem til klokken 22

Sverige har tirsdag indledt første fase af en større genåbning af landet. Næste fase træder i kraft 1. juli.

Foto: Camilla Stephan/Politiken/Ritzau Scanpix

Sverige lemper coronarestriktionerne, så barer i landet blandt andet kan holde længere åbent, og gæster kan vende gradvist tilbage til kulturlivet.

Det er en del af den svenske genåbningsplan, der tirsdag er trådt i kraft. Det skriver den svenske public service-kanal SVT.

Den seneste tid har det kun været tilladt for barer og restauranter at servere alkohol frem til klokken 20.00. De skulle samtidig lukke klokken 20.30.

Det er nu udvidet til klokken 22.00 og 22.30. Dermed minder tidspunkterne om de danske regler, der i øjeblikket tillader alkoholservering frem til klokken 22.00 og åbningstider frem til klokken 23.00.

Sverige markerede sig sidste forår ved at have mere lempelige coronarestriktioner end mange andre lande - herunder Danmark.

Siden da har Sverige dog været relativt hårdt coronaramt og også indført restriktioner, der i nogle tilfælde er endnu strammere end de danske.

Tirsdagens svenske genåbning betyder blandt andet også, at landet nu tillader 500 siddende tilskuere til udendørs kulturarrangementer. Ved udendørs arrangementer for stående publikum tillades 100 tilskuere.

I biografer, teatre og ved andre indendørs begivenheder tillades 50 personer.

Næste fase af den svenske genåbning træder efter planen i kraft 1. juli. I alt består genåbningsplanen af fem faser. Fjerde fase indebærer en afskaffelse af langt de fleste restriktioner. Den er lige nu planlagt til et tidspunkt i september.

Femte fase er endnu ikke tidsbestemt, men den indebærer, at samtlige tilbageværende coronarestriktioner afskaffes.

I løbet af pandemien har 14.451 coronasmittede personer mistet livet i Sverige. Det svarer til cirka 141 dødsfald per 100.000 indbyggere.

Det er relativt set over tre gange så mange døde som i Danmark. Danmark har med 2516 coronadødsfald 43 dødsfald per 100.000 indbyggere.

Mere fra FødevareWatch

Isproducenterne melder klar til at kæmpe om sommermarkedet

De danske isproducenter forventer, at de får en af de bedste sæsoner nogensinde, og alle har de en formel for, hvordan de skal vinde danskernes gunst. Der er dog ikke én formel, der er ens, men der er utallige nye produkter og tiltag på vej.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier