FødevareWatch

Starbucks vil gøre forarbejdelsen af kaffe CO2-neutral inden 2030

Som led i kaffekoncernens mål om at blive "ressourcepositive" ved at lagre mere CO2, end det udleder, skal kaffeproduktionen gøres helt neutral.

Foto: Mark Lennihan/AP/Ritzau Scanpix

Den amerikanske kaffekæde Starbucks har en målsætning om at gøre sin forarbejdelse af kaffe CO2-neutral inden 2030, oplyste selskabet onsdag.

Derudover sigter Starbucks også efter at halvere brugen af vand, der er forbundet med netop forarbejdelsen af kaffe - eller "Green Coffee", som Starbucks kalder det led af forsyningskæden.

"Green Coffee" indebærer dyrkelsen af kaffebønner, høsten samt transporten til havne.

De mere konkrete målsætninger sker som led i selskabets mål om at blive "ressourcepositive" ved at lagre mere CO2, end det udleder.

Onsdag oplyste Starbucks desuden, at selskabet planlægger at starte afprøvningen af et nyt koldt kaffeprodukt i flere butikker inden udgangen af dette år.

Kolde drikkevarer er i de senere år blevet favoriseret af det unge segment, og denne produktkategori spillede ifølge selskabet en afgørende rolle i forbindelse med de voksende sammenlignelige butikstal, skriver mediet CNBC.

Ifølge mediet har forbrugerne brugt mere end 1 mia. dollar på Starbucks' kolde drikkevarer de seneste tre år.

Discountkæderne taber terræn i nedlukningen, mens supermarkeder vinder

Arla gav konkurrent baghjul: "En spand koldt vand i hovedet for selskabets ejere"

Oatly satser på skyhøj værdiansættelse ved børsnotering

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier