FødevareWatch

Sydbank: Carlsbergs opjustering er vel på 300-400 millioner

"Det ser ud som om, at de fortsat vinder markedsandele tilbage i Østeuropa," siger analytiker efter opjustering fra Carlsberg.

Carlsbergs opjustering har et omfang af cirka 300-400 mio. kr., vurderer analytiker i Sydbank Per Fogh, efter at bryggeriet torsdag har løftet sin prognose, så der ventes et højt encifret organisk fald i driftsindtjeningen, EBIT, mod tidligere et fald på 10-15 pct.

"Aktien skal selvfølgelig stige på det her, for indtjeningsestimaterne til 2020 skal justeres. Men det handler om 300 til 400 mio. kr., og det svarer meget godt til et par procentpoint målt på indtjeningen per aktie," siger analytiker i Sydbank Per Fogh til Ritzau Finans.

På børsen kvitteres Carlsberg for opjusteringen med en nogenlunde tilsvarende stigning på 1,8 pct. til 884,80 kr.

Opjusteringen begrundes af Carlsberg med en bedre end ventet udvikling i resultaterne i august, en fortsat solid udvikling i volumenerne i Østeuropa og forbedrede udsigter i det vestlige Kina, efter at restriktioner i forbindelse med andenbølgen af coronaudbruddet for nylig er blevet lempet.

"Jeg hæfter mig ved, at det ser ud som om, at de fortsat vinder markedsandele tilbage i Østeuropa. Der har Carlsberg i en periode set lidt passivt til, efter at AB Inbev og Efes kastede sig ind i kampen om det russiske marked, men Carlsberg har igen meldt sig banen for at tilbagevinde markedsandele, og det ser det ud til, at det lykkes, i og med at volumenudviklingen fortsætter med at være positiv," siger Per Fogh.

Der er umiddelbart ikke noget i den begrundelse, som Carlsberg giver for opjusteringen, der indikerer, at der kan være flere justeringer på vej.

"De forventer ikke en væsentlig forbedring i on-trade-delen (salget på barer og restauranter, red) i resten af 2020, og med den udvikling, vi ser lige nu i smittespredningen, og en mulig andenbølge med virus, så vil jeg egentlig forvente, at det - sådan som det ser ud lige nu - nok bliver den sidste opjustering i år," siger Per Fogh.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier