FødevareWatch

Danones salg af vand led under coronanedlukninger

Der har ikke været ret meget gang i salget af flaskevand i andet kvartal. Det påvirker regnskabet fra den franske vand- og mejerikæmpe.

Den franske fødevarekoncern Danone, der blandt andet producerer mejerivarer såsom yoghurt, har torsdag morgen præsenteret "tilfredsstillende" tal for andet kvartal, hvor selskabets salg af vand dog faldt drastisk i det coronaramte kvartal, men Danone siger selv, at det værste nu er overstået.

Danones omsætning faldt i kvartalet 8,3 pct. til 5,95 mia. euro, og RBC-analytiker James Edwardes Jones hæfter sig ifølge Bloomberg News ved, at tallene umiddelbart er "okay".

Dog bemærker han, at salget af vand faldt med 28 pct. i kvartalet, og at det virker "drastisk" sammenlignet med, at Nestlé for selskabets salg af vand fremviste et fald på 18 pct. i andet kvartal 2020.

Nestlé-omsætningen er faldet 25 milliarder

I forbindelse med dagens regnskab siger Danone-topchef Emmanuel Faber, at andet kvartal har været det mest udfordrende kvartal nogensinde, og at faldet i forretningsbenet for vand kan forklares med nedlukninger verden over.

"Efter et stærkt momentum i første kvartal, hvor salget steg 3,7 pct., faldt salget 5,7 pct. i andet kvartal på en like-for-like basis og var særligt ramt af udbredelsen af covid-19-pandemien til nye regioner - mest mærkbart i Latinamerika," skriver Danone i sit regnskab.

Danone er på nuværende tidspunkt endnu ikke i en position, hvor selskabet kan komme med en finansiel prognose for regnskabsåret 2020.

På børsen i Paris falder aktien torsdag formiddag med 3,3 pct. til 58,30 euro.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier