FødevareWatch

Pepsico leverer bedre end ventet

Amerikanske Pepsico, der blandt andet ejer Quaker Foods og Frito-Lay, klarede sig bedre i andet kvartal end forventet i markedet.

Foto: Mario Anzuoni/REUTERS / X90045

Amerikanske Pepsico overraskede markedet og kom bedre ud end højeste estimat både på resultat og omsætning.

Drikkevaregiganten leverede en ordinær indtjening pr. aktie på 1,32 dollar i andet kvartal. Analytikere adspurgt af Bloomberg havde ventet 1,25 dollar med estimater i intervallet fra 1,22-1,29 dollar.

Omsætningen kom ind på 15,95 mia. dollar, hvilket var godt 3 pct. mindre end i samme periode året før, men bedre end analytikerens forventning om 15,39 mia. dollar med estimater i intervallet 15,05-15,74 mia. dollar.

Det er specielt på drikkevaresiden, det er gået tilbage. Her er omsætningen faldet med omkring 400 mio. dollar i kvartalet i Nordamerika.

Coronakrisen og de mange hjemmekarantæner har dog været med til at udløse en stigning i omsætningen hos både chips-divisionen Frito-Lay og snack-divisionen Quaker Foods.

"Forretningsmiljøet er dog fortsat meget volatilt, og der er meget usikkerhed om længden og de langsigtede effekter af pandemien," skriver adm. direktør Ramon Laguarta i regnskabet.

Den usikkerhed gør, at Pepsico ikke tør komme med forventninger til hele året.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier