FødevareWatch

Pænt plus til Carlsberg trækker C25-stigning

Carlsberg fører an i det danske eliteindeks.

Foto: VINCENT KESSLER/REUTERS / X00403

Et solidt plus til Carlsberg-aktien er med til at trække det danske eliteindeks, C25-indekset, i et lille plus fredag, hvor indekset samlet set stiger 0,3 pct. til 1409,141 og dermed atter er på rekordkurs.

En foreløbig handelsopdatering fra første halvår sætter Carlsberg i fokus på ugens sidste handelsdag, hvor aktien ved middagstid stiger 4,9 pct. til 913,20 kr.

Bryggeriet har fortsat suspenderet forventningerne til året, men melder ellers om et rebound i Kina, Vesteuropa kom godt igen mod slutningen af kvartalet, og Østeuropa er ikke så påvirket af corona.

Bryggerikoncernen ser et organisk fald i driftsoverskuddet på 8,9 pct. i første halvår og omsætningen faldt 14,6 pct.

"Det ser rigtig fint ud. Det er bedre, end markedet havde regnet med, og det ser ud, som om selskabet er kommet godt igennem Covid-19, så det er helt fair, at aktien rebounder lidt på det," vurderer Mads Zink, chefhandler i Danske Bank, over for Ritzau Finans.

Han tilføjer, at det er stigningen til Carlsberg-aktien, der ligger i toppen af C25-indekset, som trækker det danske indeks i plus. Foruden Carlsberg er handlernes fokus igen på den globale virusudvikling.

"De makrotal, vi har fået på det seneste, er som sådan fine nok, og markedet er stadig lidt bekymret for udviklingen af Covid-19 i USA, så der er ikke noget nyt på den front, men vi så lidt sektorrotation igen i går i USA, hvor man begyndte at købe techaktier og cykliske aktier, så vi så en omfordeling af, hvilken type aktier man kigger efter, i forhold til hvad man kiggede efter tidligere på ugen," forklarer Mads Zink.

En række C25-aktier har været under analytikernes lup. Det gælder bl.a. ISS, der har fået skåret 25 kr. af sit langsigtede kursmål af Credit Suisse, så det nu er på 140 kr.

Finanshuset fastholder anbefalingen "outperform".

ISS-aktien falder med 1,5 pct. til 98,06 kr.

Enzymkoncernen Novozymes, der onsdag overraskende leverede en salgsopdatering for årets første halvdel, fik torsdag reduceret både kursmål og anbefaling hos den svenske investeringsbank SEB.

Anbefalingen reduceredes til "sælg" fra "hold", og kursmålet er sænket til 340 kr. fra 355 kr.

Fredag middag stiger Novozymes-aktien med 0,2 pct. til 382,90 kr.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier