FødevareWatch

Carlsberg med i verdensomspændende bøn til politikere

I alt 155 koncerner verden over er gået sammen om at opfordre verdens ledere til ikke at glemme klimamålene. Fra dansk side er Carlsberg, Novo og Vestas bl.a. med.

Foto: CARLSBERG/PR

Carlsberg, Novo Nordisk, Vestas, Ørsted, Lundbeck og Pensiondanmark er blot nogle af de 155 koncerner verden over, der er gået sammen om at opfordre verdens ledere til ikke at glemme klimamålene, når de skal arbejde sammen i kampen om at få verdensøkonomien på fode igen efter de omfattende økonomiske konsekvenser, Covid-19 har medført.

De 155 selskaber har over 5 mio. ansatte tilsammen. Og Electrolux, Saint-Gobain og Iberdrola er også at finde iblandt.

De mange koncerner appellerer til verdens politikere om ikke at glemme klimamålene og blandt andet forsat forpligte sig til klimamålet om at begrænse den globale temperaturstigning til 1,5 grader årligt i forhold til det førindustrielle niveau, hvilket blev besluttet ved Paris-aftalen af politikerne og landene.

Opfordringen kommer i forbindelse med, at lande er klar til at skubbe milliarder af kroner ud i økonomierne for at skubbe gang i det hele igen efter nedlukninger af store dele af verden. Og inden eksempelvis G7-landene mødes igen i juni for blandt andet at diskutere Covid-19 og konsekvenserne heraf.

Og de mange selskaber mener, at tiden nu er inde til at prioritere en hurtigere omstilling fra grå til grøn økonomi.

"Verden skal stå sammen for at tackle den aktuelle sundhedskrise. Og når vi kommer ud af denne krise, skal vi koncentrere den økonomiske genopretning på aktiviteter, der er på linje med centrale prioriteter, såsom bekæmpelse af klimaændringer, samt genaktivere økonomisk aktivitet og beskæftigelse hurtigt og bæredygtigt," siger Ignacio Galán, der er adm. direktør hos Iberdrola, i en pressemeddelelse om initiativet.

"Virksomheder som vores er forpligtet til at investere milliarder i ren energi, skabe job og langsigtede økonomiske og miljømæssige fordele. Det er vigtigt at forfølge en miljømæssig bæredygtighed, hvis vi skal have et langsigtet økonomisk opsving," lyder det fra Iberdrola-topchefen.

Det er The Science Based Targets, FN Global Compact og the We Mean Business-sammenslutning, der har taget initiativet og samlet de mange koncerner under ét.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier