FødevareWatch

Markant fremgang i salget af slik, vin, øl og sodavand i grænselandet

I en april-opgørelse fra 82 detailbutikker i Region Syddanmark er det særdeles tydeligt, at danskerne ikke kører over grænsen for at handle slik, vin, øl og sodavand for tiden.

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Ifølge tal fra De Samvirkende Købmænd (DSK) bugner salget af slik, vin, øl og sodavand i grænselandet under corona-nedlukningen.

Til Børsen oplyser organisationen, at man i 82 butikker i Region Syddanmark i april så en stigning i ølsalget på 23 pct., vinsalget voksede 25 pct., sodavandssalget var 20 pct. oppe mens konfekturesalget steg med 15 pct. Samlet voksede den generelle omsætning i butikkerne med 8 pct.

"Den her udvikling er målt i en tid, hvor der ellers ikke er blevet holdt konfirmationer, fester, fødselsdage og påskefrokost som normalt. Derfor er det også tankevækkende, at salget af de her varer er steget så markant," siger Claus Bøgelund Nielsen, vicedirektør i DSK, til avisen.

Torsdag aften talte flere partiledere under en tv-debat om coronakrisen for, at danskerne skal have lov til at holde familiefester, konfirmationer og bryllupper. Hvis grænserne ikke samtidig bliver åbnet mere, kan det betyde yderligere fremgang for butikkerne mod syd.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier