FødevareWatch

Verdens største bryggeri trækker forventningerne efter virusudbrud

I AB Inbev har man ligesom i mange andre store koncerner ikke det store behov for at sætte for mange ord på forventningerne i et uforudsigeligt 2020.

Den belgiske bryggerigigant AB Inbev, der konkurrerer med danske Carlsberg flere steder i verden, følger nu efter flere andre store selskaber og trækker sine forventninger til 2020 tilbage på grund af usikkerheden, som det globale udbrud af coronavirus har skabt.

AB Inbev spåede så sent som i februar, da bryggeriet præsenterede sit regnskab for 2019, at væksten ville vende tilbage i anden halvdel af 2020, som derfor ventedes at resultere i en vækst i driftsresultatet (EBITDA) på 2-5 pct., men den forventning er nu strøget.

Her fortalte selskabet også, at virusudbruddet, der på daværende tidspunkt kun i mindre grad var registreret uden for Kina, i årets første to måneder havde betydet tabt omsætning på 285 mio. dollar - svarende til 2 mia. kr. - og et tab på driften i niveauet 170 mio. dollar.

Siden har virusudbruddet spredt sig til store set hele verden, og epicenteret er nu Europa, hvor særligt Italien er hårdt plaget. Det har betydet nedlukninger af butikker og grænser flere steder, herunder i Danmark, hvor store dele er lukket ned frem til efter påske.

 

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier