FødevareWatch

Bryggeriforeningen: Udskyd afgiften på øl

Økonomiske hjælpepakker udgør de første vigtige skridt, hvis små og mellemstore bryggerier skal komme igennem corona-krisen, men udover momsudskydelsen foreslår Bryggeriforeningens direktør, at betalingerne af punktafgifter bliver udskudt.

Foto: Martin Bubandt

De små og mellemstore bryggeri står i coronaproblemer til langt over støvlekanten, og dag for dag bliver de kun større i en sektor, der i løbet af de seneste 20 år er vokset til at bestå af i alt 200 bryggerier.

Som det er tilfældet i hotel- og restaurationsbranchen bliver bryggerierne, der i meget stort omfang sælger deres øl i den sektor, også meget hårdt ramt.

Fra start bliver der i Bryggeriforeningen taget godt imod regeringens udmelding om at kunne udskyde momsbetalingen, men den mulighed gælder kun for større virksomheder, og dermed ikke for mange af de bryggerier, hvor der kan være under en håndfuld ansatte.

"Vi føler med vores gode kunder i restaurations- og event branchen mv., og vi støtter regeringens indsats for at afbøde deres likviditetsudfordringer ved at udskyde visse skatte- og momsbetalinger," udtaler Niels Hald, Bryggeriforeningens direktør i en pressemeddelelse. Han tilføjer:

"Jeg frygter, at flere af bryggerierne må dreje nøglen om. De kan jo akkurat ligesom eksempelvis restaurationerne ikke hente den tabte omsætning hjem igen, når Danmark atter kommer i normaltilstand, og flere af dem kan komme i likviditetsproblemer allerede inden da."

I Bryggeriforeningen mener man, at udskydelsen af A-skatter, moms og arbejdsmarkedsbidrag allerede nu bør forlænges.

Derudover foreslår foreningen efter britisk forbillede, at betalingen af punktafgifterne for øl bliver udskudt, så bryggerierne kan overleve tiden uden ordrer fra restaurationsmiljøet.

"Vi mener i forlængelse heraf, at regeringen også bør udskyde betalingerne af punktafgifter, da det vil hjælpe de små bryggere i denne svære tid. Et typisk mindre mikrobryggeri betaler hver måned 50-70.000 kr. i ølafgift. En midlertidig udskydelse vil indebære en særdeles tiltrængt hjælp til bryggerierne," siger Niels Hald.

Dansk Erhverv: Coronavirus kan koste 47.000 jobbet

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier