FødevareWatch

Unibrew-formand ser ledelsesrokade som en styrkelse af holdet

Bestyrelsesformand Walther Thygesen mener, at bestyrelsesarbejdet kan sammenlignes lidt med en fodboldklub, "hvor man hele tiden skal tænke over at forstærke holdet."

Foto: Ole Lind / Ritzau Scanpix

Royal Unibrew udvider direktionen fra to til tre fra april, hvor bestyrelsesmedlem Lars Vestergaard bliver ny finansdirektør i bryggeriet med ansvar for blandt andet it og indkøb. Han erstatter nuværende finansdirektør Lars Jensen, der i stedet bliver selskabets ny driftsdirektør.

Unibrew får ny finansdirektør

Til Dagbladet Børsen siger bestyrelsesformand Walther Thygesen, at bestyrelsesarbejdet kan sammenlignes lidt med en fodboldklub, "hvor man hele tiden skal tænke over at forstærke holdet."

"Det var en gylden mulighed for at få Lars Vestergaard ind, som har siddet i bestyrelsen, og som vi kender godt, samtidig med at Lars Jensen kan påtage sig større kommercielt ansvar," siger han til avisen.

Finanshuset Jefferies vurderer i et notet, at det kan være en måde at køre finansdirektør Lars Jensen i stilling som ny topchef.

"Vi vil anse ham for at være et par sikre hænder givet hans tætte engagement i Royal Unibrews strategi over de seneste 25 år," skriver Jefferies.

Jefferies om Unibrew: Udvidet direktion kan være skridt mod topchef-skifte

Til Børsen siger bestyrelsesformanden:

"Det er klart, at vi inden for de næste år skal igennem et eller andet, så det tænker vi da meget på," siger Walther Thygesen, men understreger samtidig, at timingen handler om at få styrket ledelsen med en ekstra person, der var helt oplagt.

Unibrews administrerende direktør siden september 2017, Hans Savonije, fortsætter som topchef. Han er født i 1956.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier