FødevareWatch

Analytiker om Unibrew: Solidt regnskab trods blød toplinje

Royal Unibrew opnåede en bedre indtjening bedre end ventet på driften, lyder vurderingen fra analytiker Elsa Hannar fra finanshuset Jefferies.

Foto: Gregers Tycho/ERH

Royal Unibrews tredje kvartal bød på en "blød toplinje" på grund af dårligt vejr og mindre kampagneaktivtet, men alligevel var indtjening bedre end ventet på driften.

Sådan lyder vurderingen fra analytiker Elsa Hannar fra finanshuset Jefferies.

Samlet set kunne Unibrew præsentere en omsætning på 2,114 mia. kr. i tredje kvartal mod 2,106 mia. kr. i den tilsvarende periode af 2018. Det blev omsat til en driftsindtjening før renter og skat (EBIT) på 492 mio. kr. mod 451 mio. kr. i tredje kvartal af 2018.

Unibrew leverer flot fremgang trods salgsmodvind i Finland

Indtjeningsvæksten var på 9 pct., mens Jefferies blot havde spået en fremgang på 5 pct. til 474 mio. kr.

"Det bedre resultat var drevet af alle divisioner, produkter og markedsmiks."

Samtidig præciserede bryggerikoncernen sine forventninger til toppen af intervallet mellem 7,575 og 7,650 mia. kr. for omsætningen og til toppen af driftsprognosen, EBIT, i området mellem 1,440 og 1,465 mia. kr. I forbindelse med regnskabet for andet kvartal indsnævrede Royal Unibrew også sin guidance ved at løfte bunden af de to intervaller.

"På baggrund af selskabets historie med at opjustere og slå forventningerne, kan vi godt se estimaterne krybe op med 1 pct."

Jefferies' analytiker fremhæver Unibrews model med flere typer af drikkevarer, som er tilpasset koncernens geografiske fodspor, ligesom koncernen roses for en stærk ledelse og vækst gennem mindre opkøb, og derfor vurderer finanshuset, at det retfærdiggør en præmie på aktien i forhold til rene ølaktier.

Kursmålet på 550 kr. er dog under onsdagens lukkekurs på 569,60 kr., og derfor er anbefalingen stadig "hold".

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier