FødevareWatch

Carlsberg-topchef: Specialøl skal fylde en femtedel af forretningen

Specialøl skal fylde en femtedel af forretningen hos Carlsberg, siger topchef Cees't Hart.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Carlsbergs topchef, Cees't Hart, vil have øget fokus på salg af specialøl, da disse bidrager til en væsentlig højere indtjening end kernemærkerne Tuborg og Carlsberg.

Det skriver Berlingske Business.

Cees't Hart har siden sin start i Carlsberg i 2015 arbejdet på en strategi om at øge salget af specialøl. Indtil videre er salget af specialøl og alkoholfri øl mere end fordoblet de sidste fire år, og specialøllene udgør nu omkring 14 pct. af selskabets omsætning.

"Den næste milepæl for os er, at kategorien skal udgøre 20 pct. af vores omsætning, og vi ved, at det er muligt, for i Vesteuropa udgør kategorien allerede 21 pct. af omsætningen, og vi ser, at det gør en stor forskel for vores marginer," siger Cees't Hart til Berlingske Business.

Salget af specialøl bidrog også til den positive vækst i regnskabet for andet kvartal, som blev præsenteret torsdag. Topchefen udelukker heller ikke, at specialøl muligvis på sigt vil stå for størstedelen af forretningen.

De velkendte mærker Carlsberg og Tuborg udgør dog stadig den største del af forretningen, og trods det dårlige vejr på flere vesteuropæiske markeder har kernemærkerne også leveret en solid vækst.

Finanshuse hæver Carlsberg-kursmål på stribe

Kinesisk medvind får Carlsberg til at skrue op for investeringerne

Topledelsen i Carlsberg sælger aktier for tocifret millionbeløb

Mere fra FødevareWatch

System Frugt slutter af med røde tal

Året 2020 byder på underskud for salget af tørret frugt og nødder hos aarhusianske System Frugt. Selskabet blev sidste år solgt til Urtekram-ejeren Midsona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier