FødevareWatch

Trump rasler med trussel om told på fransk vin

Den franske vineksport kan blive ramt, hvor det gør allermest ondt, hvis Donald Trump gør alvor af planerne om at forhøje tolden på fransk vin, der ankommer til det nordamerikanske kontinent.

Foto: Ritzau Scanpix/REUTERS/Leah Millis

Amerikansk vin møder en europæisk toldmur, der kan være op til dobbelt så høj, som den mur franske vine møder i USA, og det vil Trump nu muligvis gøre noget ved, skriver Bloomberg.

"Frankrig opkræver os meget for vinen. Og stadig opkræver vi kun meget lidt for fransk vin," sagde den amerikanske præsident, Donald Trump, i et interview med CNBC mandag efter at have besøgt Normandiet i sidste uge.

Lidt afhængig af alkoholindholdet pålægges EU-vinflasker til USA en toldsats på 5,3-12,7 cents per flaske, mens tolden på amerikansk vin den anden vej pålægges mellem 11 og 29 cent per flaske, og det er angiveligt den forskel, som præsidenten antyder, at han vil nedbringe.

I 2018 steg eksporten af fransk vin til USA med 4,6 pct., og samlet udgjorde eksporten sidste år 3,6 mia. dollar. Det svarer til knap 24 mia. kr., og dermed er USA det vigtigste enkeltstående eksportmarked for den franske vinindustri.

Mexico øger den sydlige grænsekontrol for at undgå importafgifter

Fødevarehandel for 300 milliarder på spil i forhandlinger mellem USA og Mexico

Opfordring til kommende EU-politikere: Få plads i de tunge udvalg og kæmp for flere partnerskaber

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier