FødevareWatch

Ny pant på juice og saft udfordrer små producenter

Fra 1. juli omfatter pantsystemet også juice- og saftprodukter. Producenterne er glade for at bidrage til genanvendelse, men det betyder en væsentligt større arbejdsbyrde end før.

Foto: Ritzau/Scanpix/Henning Bagger

Posen med pant kan blive betydeligt større til sommer, når det udvidede pantsystem træder i kraft. Her bliver juice- og saftprodukter en del af systemet. Mens miljøet vil have gavn af udvidelsen, kan det gøre hverdagen mere besværlig for særligt små producenter.

Danske Frankly Juice producerer koldpresset, økologisk juice og når på en måned op på 100.000 juiceprodukter. Medstifter Christian Bowall er positiv over for udvidelsen af pantsystemet. Det glæder ham, at der bliver sat fokus på genanvendelse af pastikflasker og at optimere sortering. Han anerkender dog, at det giver nogle udfordringer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Daloon-direktør stopper

Peder Andersen skal ikke længere stå i spidsen for den kapitalfondsejede forårsrulleproducent fra Nyborg. Efter fem og et halvt år på posten har han selv været med til at finde sin afløser.

Grød drager på vækstjagt med nyt forretningsben

Ti år efter åbningen af den første Grød-restaurant i Sydhavnen i København vil stifter Lasse Skjønning Andersen nu fylde mere i detailhandlen: "Vi tror, at vi har brandet og produkterne, der kan sikre os, at vi bliver en stor spiller".

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier