FødevareWatch

Analytiker: Overordnet set et godt Carlsberg-regnskab

Eneste større negative plet i Carlsbergs regnskab er umiddelbart udviklingen i Storbritannien, hvor Carlsberg efter analytiker i Sydbanks vurdering endnu ikke har knækket koden.

Foto: Sydbank PR

Regnskabet fra Carlsberg for 2018 var overordnet godt og viste medvind på stort set alle betydende markeder. Det var kun skæmmet af få negative elementer, hvor den største var udviklingen i Storbritannien.

Det vurderer analytiker i Sydbank Morten Imsgard i en umiddelbar kommentar over for Ritzau Finans.

"Bryggeriet har godt fat i forretningen med strategiplanen Sail '22," konstaterer han.

Han fremhæver, at det er positivt, at det er de rigtige brands og kategorier på stort set samtlige markeder, der driver fremgangen. Han venter, at væksten fortsætter i 2019.

"Flere steder nævnes, at der er godt momentum i andet halvår," påpeger han.

Aktionærerne bliver også forgyldt, konstaterer han. De får et udbytte på 18 kr. per aktie og et aktietilbagekøb på 4,5 mia. kr.

"Carlsberg har ikke intentioner om at agere bank og vælger at sende penge retur til aktionærerne, da der umiddelbart ikke er opkøb i sigte, der kan styrke forretningen," noterer Morten Imsgard.

Eneste større negative plet i regnskabet er umiddelbart udviklingen i Storbritannien, hvor Carlsberg efter Morten Imsgards vurdering endnu ikke har knækket koden.

Solgte mængder i Storbritannien faldt 3 pct. i et marked, der voksede langsomt.

"Kan man løse sine udfordringer i UK, så er man ved at være i mål over hele linjen," siger Morten Imsgard.

Der er også en mindre skønhedsplet også i Cambodia påpeger han, men der er der taget action. Carlsberg har sat sig mere solidt i førersædet og har nu kontrol med aktiviteterne. Ejerandelen i Cambrew er øget til 75 pct. fra 50 pct.

Asiatisk medvind driver Carlsbergs overskud op

Milliardgaver blotter Carlsbergs store udfordring: Drukner i penge men tørster efter opkøb

Kan Carlsberg nå centralt profitmål? Goldman Sachs tvivler

Mere fra FødevareWatch

Bryggeriforeningen: Nu koster krisen medarbejdere

VALG 2022: De danske bryggerier befinder sig i en krise, der overgår, hvad erhvervet måtte gennemgå under pandemien. Alligevel er der mindre politisk opmærksomhed på denne krise, men det er en fejl, fortæller Bryggeriforeningens direktør Nick Hækkerup, hvis medlemmer begynder at afskedige medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier