FødevareWatch

AB Inbev stiger markant på mulig udskillelse af asiatiske operationer

Bryggerikoncernen har angiveligt planer om at børsnotere sine asiatiske aktiviteter, og det får aktien til at stige fredag.

Verdens største bryggerikoncern, belgiske AB Inbev, stiger markant på børsen i Bruxelles, efter at selskabet angiveligt skulle have planer om at børsnotere bryggeriets asiatiske aktiviteter.

Det skriver Bloomberg News, der citerer anonyme kilder med kendskab til planerne.

Ved en eventuel notering vil værdien af de aktiviteter blive opgjort.

Der gættes af de anonyme kilder på, at værdien vil være 5 mia. dollar (knap 33 mia. kr.) eller 3 pct. af bryggerigigantens samlede markedsværdi fredag middag.

AB Inbev har siden opkøbet af Sabmiller for mere 100 mia. dollar tilbage i 2016 søgt efter måder at reducere sin gæld, skriver Bloomberg. Og det her kan være en måde.

AB Inbev har ingen kommentarer til rygterne.

"Vi ser altid efter muligheder for at optimere vores forretning og drive væksten langsigtet," siger en repræsentant for bryggerikoncernen i en meddelelse.

Der står også, at "vi er engageret i vores forretning i Asia-Pacific og tilfredse med potentialet."

Aktierne i bryggerikoncernen stiger 5,5 pct. fredag middag til 64,61 euro. Den samlede børsværdi af selskabet er 130 mia. euro (969 mia. kr.). Sidste år faldt aktien med 30 pct. og var dermed en af de værste aktier i det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600.

Bryggerikæmpe vil låne 100 mia kr

Carlsberg samarbejder i indisk undersøgelse af ølkartel

AB Inbevs gældsrating nedjusteres

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier