FødevareWatch

Kartelmistænkte bryggerier falder på børsen

En mistanke om, at tre af Indiens største bryggerier har afstemt priser imellem sig, påvirker aktiekurserne hos især to af de tre mistænkte ølkoncerner.

Foto: Søren Bidstrup.

To af bryggerierne, som er mistænkt for karteldannelse i Indien, falder på børsen fredag.

Der er blandt andet tale om verdens største bryggeri, belgiske AB Inbev, og Indiens største bryggeri, United Breweries, hvor sidstnævnte falder med 1,5 pct. på den indiske børs i et ellers stigende indisk marked.

Det sker efter nyheden om, at der skulle være foretaget en razzia af tre større bryggerier i Indien, herunder danske Carlsberg, som en del af en efterforskning af kartelvirksomhed mellem bryggerierne, siger kilder ifølge Reuters.

Investorer og analytikere peger på, at aktierne i United Breweries var ramt af frygt for, at myndighedernes razzia kunne resultere i straffe, som kunne skade overskuddet på længere sigt.

AB Inbev, hvis ølmærker omfatter Budweiser, Corona og Stella Artois, falder også en smule på den belgiske børs. Aktien falder 0,4 pct. fredag eftermiddag

Det danske islæt i sagen - Carlsberg - stiger modsat sine to konkurrenter med 0,6 pct. Det hører dog med til historien, at det danske marked generelt er stigende fredag, og at Carlsberg har været faldene seks dage i streg op til fredag.

Ifølge Reuters skulle en whistleblower hos et af de tre bryggerier selv have henvendt sig til myndighederne, hvilket var baggrunden for, at undersøgelsen blev gennemført.

Myndighederne skulle angiveligt have holdt øje med og undersøgt de tre bryggerier gennem det seneste års tid.

På vegne af Carlsbergs indiske kontor bekræfter talsmands Dhiraj Kapur, at de indiske myndigheder har været i kontakt med Carlsberg vedrørende en undersøgelse, men han kan derudover ikke give detaljer omkring myndighedernes interesse.

Medie: Indiske myndigheder ransager Carlsberg

Carlsbergs britiske forretning leverer et nyt stort underskud

Carlsberg gør klar til stor fyringsrunde i Tyskland

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier