FødevareWatch

Credit Suisse: Stærkt Carlsberg-kvartal i sigte

I en analyse fra Credit Suisse er der stor tro til, at tedje kvartal bliver en god størrelse for Carlsberg. Kursmålet hæves til 725 kr.

Carlsberg kan ligesom den øvrige bryggerisektor sætte punktum for et stærkt tredje kvartal, vurderer Credit Suisse, der løfter kursmålet til 725 kr. fra 690 kr. og holder fast i anbefalingen "underperform".

Det fremgår af en brancheanalyse tirsdag.

"Vi venter, at Vesteuropa vil drage fordel af godt vejr på tværs af regionen, især i Nordeuropa," skriver Credit Suisse.

Banken venter, at regnskabet for tredje kvartal vil være stærkt og vise en organisk vækst i omsætningen på 6,4 pct. båret frem af en vækst på 5,6 pct. i mængderne.

Analytikerne regner også med, at selskabet vil opjustere forventningerne igen, selv om bryggeriet også gjorde det så sent som ved halvårsregnskabet.

Fokus i regnskabet vil ud over 2018-forventningerne være på stigende råvareomkostninger. Blandt andet er priserne på byg og aluminium steget, og det kan presse indtjeningen næste år.

Credit Suisse efterspørger desuden mere information om ledelsens intentioner i forhold til anvendelse af eventuelt overskydende kapital.

Banken estimerer, at Carlsbergs nettogæld vil lande på 1,3 gange driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, mens målsætningen for gælden er mindst 1,5 gange EBITDA.

Carlsberg-aktien stiger tirsdag middag 0,2 pct. til 767,20 kr.

 

Mere fra FødevareWatch

Meyers har fået data på menuen for at holde på kunderne

Fødevarekoncernen har over de sidste to år arbejdet på digitale løsninger, der giver mere viden om, hvor mange der bestiller maden og om de kan lide den. "Det er en helt ny virkelighed for os og åbner for aftaler lang tid i forvejen med grossisterne," siger Meyers kommercielle direktør.

Dansk Dr Oetker-chef stiger i graderne

Efter fire år med ansvar for Storbritannien og Irland rykker Georg Heerdegen Parsbo fra nytår op i hierarkiet og ind i toppen af det tyske hovedkontor i Dr. Oetker.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier