FødevareWatch

Carlsberg øger ejerandel af hviderussisk bryggeri

Gennem selskabet Baltic Beverages Holding har Carlsberg skruet op for ejerandelen i det ældste eksisterende bryggeri i Hviderusland.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen.

Baltic Beverages Holding (BBH), der er ejet af Carlsberg, har købt 10,5 pct. af det ældste eksisterende bryggeri i Hviderusland, Alvaria, fra den europæiske udviklingsbank, EBRD, for et uoplyst beløb. Det oplyser advokatfirmaet Sorainen, som har stået for handlen, i en meddelelse.

Carlsberg bekræfter handler, som bringer BBH's samlede aktiepost i bryggeriet op på 78,3 pct.

"Carlsberg er allerede det klart største bryggeri i Hviderusland, og som vi tidligere har sagt, er det en del af vores strategi at styrke vores position i de markeder, hvor vi allerede vokser og allerede er blandt de største, som tilfældet er her," siger pressechef Kasper Elbjørn.

BBH begyndte sit opkøb i bryggeriet i 2006, da selskabet var et joint venture mellem Carlsberg og Scottish & Newcastle. I 2008 blev ejerandelen øget til 47 pct., inden at BBH i 2011 øgede yderligere til 67,8 pct.

Alivaria havde sidste år en omsætning på 146,8 mio. rubler, svarende til 14,5 mio. kr., og et nettoresultat på 17,4 mio. rubler, svarende til 1,7 mio. kr.

Carlsberg-aktien falder onsdag kort før klokken 11 med 0,4 pct. til 770,20 kr. på børsen i København.

Første spadestik tages på første Coca-Cola-fabrik i USA i ti år

EU på vej med bøde til Carlsberg-konkurrent

Carlsberg investerer millioner i nyt vandrensningssystem

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier