FødevareWatch

Coca-Cola køber op og går ind i kombucha-drikke

Et opkøb af det australske firma Organic & Raw Trading Co. gør for første gang Coca-Cola til ejer af et brand inden for kombucha-drikke.

Foto: PR-foto

Coca-cola har fore et uoplyst beløb købt det australske firma Organic & Raw Trading Co., der producerer med økologiske kombucha-drikkevarer under brandet MOJO. Det er første gang, at den amerikanske læskedrikgigant har fået det fulde ejerskab til et brand i kombucha-kategorien, som er den hurtigst voksende drikkevarekategori i Australien, skriver branchemediet foodnavigator.com.

Organic & Raw Trading Co. er stiftet i 2010 og dets bedst sælgende konbucha er MOJO-brandet, som sælges 4000 steder over hele Australien, inklusive Woolworths, Aldi, Costco, Foodland og IGA.

Selskabet anser sig selv for pioner inden for kombucha, der er en fermenteret tedrik, hvor en symbiose af bakterie- og gærkulturer arbejder sammen og omdanner den tilsatte sukker i tevandet til alkoholer, organiske syrer og andre næringsstoffer, som giver drikken en perlende fornemmelse og smag.

Coca-Cola-chefen i Australien, Vamsi Mohan, mener, at MOJO passer til australiernes efterspørgsel på drikkevarer med lavt sukkerindhold og sundhedsfremmende egenskaber.

"Med dette opkøb kan Coca-Cola Australia indtage en førende rolle i at hjælpe The Coca-Cola Company ind i den fortsat opblomstrende kambucha-kategori," udtalte han.

Amerikansk bryggerikoncern investerer i kinesisk læskedrik

Dansk producent af kombucha vil gå forrest i sodavandsrevolution

Pepsico lukker stor læskedrik-handel

Kombucha-brygger klar med alkoholdige udgaver

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier