Før året er omme, kan den første whisky produceret i London i over 100 år være på markedet. Siden destilleriet Lee Valley lukkede i 1903, er der nemlig ikke produceret en eneste dråbe whisky i London, skriver Financial Times i en analyse af den fremvoksende gruppe af mikrodestillerier i Storbritannien uden for Skotland.
Alene i London er der nu tre whiskydestillerier - det første er London Distillery fra 2011. Og i den engelske del af Storbritannien er der nu i alt 21 whiskydestillerier mod kun et enkelt i 2003.
Destillerierne London Distillery og East London Liquor Company har begge oplevet masser af interesse og er derfor fulde af fortrøsning forud for lanceringen af deres første produktioner på hver omkring 1.000 flasker whisky inden årets udgang, skriver avisen.
"Det er ikke noget kapløb," lyder det dog fra Andy Mooney, der er chef for East London Liquor Company.
Efter britisk lov skal whisky lagre i tre år, før det må sælges. Derfor tager det længere tid, inden de nye whisky-varianter rammer markedet. Og en del mikrodestillerier bruger de gode penge fra succesen med nye gintyper - også kendt som "ginnaissancen" - på at udvikle og lagre nye whiskyer. Flere af destillerierne er ifølge Financial Times tæt på at være klar til at sende deres whisky på markedet.
De nye destilllerier er ikke som skotterne forpligtet til at lagre på egefade. De sætter innovationen i højsædet og ønsker ikke at konkurrere med den skotske storindustri på volumen.
"Vi kommer aldrig til at konkurrere med de store drenge på kvantitet. Vi er her for at lave interessante produkter," siger Andy Mooney fra East London Liquor Company.
Og kollegaen Matt McGivern fra London Distillery siger:
"Vi er nødt til at være virkelig innovative. Vi ønsker ikke at være et skotsk destilleri, der bare ligger nede sydpå."
Han siger til avisen, at der i øjeblikket er et meget stort marked for investeringer i nye spiritusfirmaer.
Whisky-eventyr udvider for 100 millioner: Laver whiskyen som i gamle dage
Eftertragtet spiritusproducent dæmmer op for whiskyspekulanter
Amerikanske mikrodestillerier øgede sidste år salget med 25 pct