FødevareWatch

Storbritannien sikrer mælkeaftale med Kina til 2 mia kr

En aftale mellem Storbritannien og Kina åbner for, at britiske mælkeprodukter, der eksporteres til Kina, kan indeholde mælk fra tredjelande. Aftalen vurderes at være knap 2 mia. kr. værd over fem år.

Foto: Elizabeth Dalziel/AP/POLFOTO/arkiv

Den britiske regering har indgået en ny aftale med Kina om, at de britiske mælkeprodukter, der sælges til Kina, godt kan indholde mælk fra andre lande.

Aftalen blev indgået torsdag mellem handelsminister Liam fox og de centrale kinesiske toldmyndigheder, og den vurderes at give de britiske mejerier større fleksibilitet i indkøbet af råvarer til deres eksportprodukter.

Aftalen vurderes at være op til 2 mia. kr. værd over fem år, og den skal ses i lyset af, at det kinesiske marked for mejeriprodukter ventes at blive større end det amerikanske inden 2022.

Sidste år eksporterede Storbritannien mejeriprodukter for 800 mio. kr. til Kina.

Rabobank: Det globale mælkemarked vil vokse med 30 pct

Rekord i Danmarks eksport af mejeriprodukter

Arla skruer op for kinesisk indsats i nyt joint venture 

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier