FødevareWatch

Ophedet tank hos Svaneke Bryghus afspærrede store dele af byen

Beboere blev evakueret, mens brandfolk kølede gastank på Svaneke Bryggeri ned.

OPDATERET ONSDAG KL. 8.30

Store dele af Svaneke var tirsdag aften afspærret, og enkelte huse blev evakueret, efter at en gastank på Svaneke Bryggeri var blevet overophedet.

Det oplyser Bornholms Politi.

"Vi får en anmeldelse om, at der er overtryk i en 20 kubikmeter stor tank på bryggeriet i Svanegård," fortalte vagthavende Peter Johansen.

"Der er en lille fare for, at den kan eksplodere, og derfor har vi afspærret store dele af byen og evakueret nogle få huse," fortsatte han.

For at køle tanken ned trak brandfolkene en slange tværs gennem byen til havnen for at bruge havvand til opgaven.

"Byen er proppet med turister med børn, der gerne vil hjem, men det er vigtigt, at man respekterer afspærringerne. Hvis man kører over brandslangerne, kan de gå i stykker, og så skal vi starte forfra," sagde Peter Johansen.

Beredskab Bornholm skrev på Twitter, at man assisterede Bornholms Brandvæsen med 16 mand og blandt andet autosprøjte og tankvogn.

Kort efter klokken 21 oplyste politiet på Twitter, at Storegade i Svaneke var helt spærret for trafik mellem Havnebryggen og Korshøje.

Ifølge adm. direktør i Svaneke Bryghus Daniel Barslund var situaitonen opstået, fordi gasselskabet havde fyldt for meget gas i tanken.

"Der var var en sikkerhedsventil, der fløj af. Vi evakuerede selv, og så ringede vi til Falck, der rykkede hurtigt ud. Der er ingen problemer. Folk er evakueret i nærområdet, men det er et industrikvarter, så der er kun tale om nogle få," sagde han til Ekstra Bladet.

Tirsdag kl. 22 kunne Bornholm.nu skrive, at situationen var kommet under kontrol.

"Det er lykkedes at nedkøle tanken så meget, at trykket er under normalt. Så faren er drevet over takket være nedkølingen. Vi regner med, at de evakuerede beboere og turister kan vende hjem i løbet af en times tid, altså omkring kl. 23:00," sagde vagthavende ifølge avisen.

Ny direktør på vej

Daniel Barslund indtræder på pladsen som adm. direktør i den store seafoodkoncern Ocean Prawns, hvor han overtager efter sin far Kristian Barslund Jensen. Det job tillader i fremtiden ikke, at han også fortsætter som direktør i Svaneke Bryghus, hvor Ocean Prawns er majoritetsejer.

17. august tiltræder i stedet den nye direktør i Svaneke Bryghus, og det bliver Steen Jespersen, der skal tage over som leder af bryghuset, som har eksisteret siden 2008.

Steen Jespersen har senest været direktør for Øllingegaard Mejeri, men før det har han tidligere været salgsdirektør for Carlsberg, adm. direktør for Coca Cola Tapperierne og Stryhns A/S.

Ny direktør på plads i Svaneke Bryghus

Generationsskifte i Ocean Prawns udløser direktørstop i Svaneke Bryghus

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier