FødevareWatch

Nyetableret mælkebørs i kamp mod Arla

Ingen danske landmænd har tilmeldt sig Milk 2 Markets. Selskabet mener, at Arla bruger sin dominerende stilling til at holde konkurrenter væk og har derfor klaget til danske konkurrencemyndigheder og EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager. 

Foto: /ritzau/Jens Dresling/

Den nyetablerede mælkebørs Milk 2 Market vil ind i Danmark, men mener at Arla holder konkurrenter væk fra danske landmænd. Derfor har Milk 2 Market klaget først til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og herefter til EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager.

Det skriver Børsen, der også oplyser, at førstnævnte har afvist klagen, og at sidstnævnte ikke vil gå yderligere ind i sagen. Margrethe Vestager bad nemlig tidligere i år Anders Hastrup, som er formand bag Milk 2 Market, om at kontakte de danske myndigheder:

"Hun understregede, at gennemsigtighed på markederne er vigtig for EU. Vi håber, at kommissæren nu vil tage en lille sludder med Arla, så det sikres, at mejeriets leverandører har mulighed for på en mælkebørs at få testet, om Arlas mælkepris nu også er den rigtige. Mange mælkeproducenter – og deres banker – vil blive glade for at få sikkerhed for, at de får den bedste pris. Det ved de ikke noget om i dag," siger Andreas Hastrup til Børsen.

Ifølge Børsen har Arla tidligere oplyst "at selskabet selvfølgelig overholder reglerne", fremgår det.

Fejlslået høst giver mindre økomælk til supermarkeder 

Arla skruer op for kinesisk indsats i nyt joint venture

Danone investerer i newzealandsk mejerivirksomhed

Rekordlav ledighed blandt mejeriledere 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier