FødevareWatch

Carlsberg-formand vil redde Danmark med mere fondseje: "Vi kan nemt blive en tabernation"

Indsigt: Flemming Besenbacher har en mission. Han vil sikre vores erhvervsklenodier mod at blive tromlet af multinationale koncerner. Men EU, store egoer i erhvervslivet og kortsynede politikere står i vejen for Carlsberg-formandens drøm om flere fondsejede selskaber.

"Verden ændrer sig så hurtigt, så det eneste, vi med sikkerhed ved, er konstant, er forandring," siger Flemming Besenbacher | Foto: Polfoto/Anita Graversen

I 1800-tallet krævede Carlsbergs stifter, J.C. Jacobsen, at hans nordvendte skodder i pragtvillaen i Valby var slået for. Han kunne ikke holde ud at kigge ind i sin søns baghave.

De to var kommet op at tottes, efter at sønnen, Carl Jacobsen, havde stiftet et konkurrerende bryggeri. Og hvor J.C. Jacobsens store passion var øllet og videnskaben, yndede Carl Jacobsen at bruge familiens formue på at sende kunstspejdere til Athen og Rom og fylde sine sale med marmorstatuer. Da tiden var inde, besluttede faren sig for at overdrage styringen af Carlsberg-bryggeriet til samfundet via en erhvervsdrivende fond i stedet for at lade det gå i arv til sønnen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier