FødevareWatch

Færre danskere overskrider Sundhedsstyrelsens risikogrænser for alkoholforbrug

Sundhedsstyrelsen 'Nationale Sundhedsprofil' har peget på, at det på flere fronter går tilbage med danskernes sundhud. Tallene viser dog også, at færre drikker alkohol over de anbefalede grænser.

Foto: Colourbox, genrebillede

På syv år er andelen af danskere, der drikker mere alkohol end Sundhedsstyrelsens højrisikogrænse, som er er 21 genstande pr. uge for mænd og 14 genstande pr. uge for kvinder, dalet fra 10,6 pct. til 6,9 pct.

Det viser nye tal fra Sundhedsstyrelsen, der tirsdag udgav Den Nationale Sundhedsprofil 2017.

"Det er meget glædeligt, at de nye tal fra Sundhedsstyrelsen slår fast, at danskerne i vidt omfang har en ansvarlig alkoholkultur. Der er fortsat behov for en markant indsats mod misbrug af alkohol, men den skal målrettes det lille mindretal, som drikker mere end henholdsvis 21 og 14 genstande," vurderer Bryggeriforeningens direktør, Niels Hald, i en pressemeddelelse.

Han er særligt tilfreds med faldet blandt de unge mænd (16-24 år), hvor der er sket et fald i overskridelsen af højrisikogrænsen fra 22 pct. i 2010 til 11,5 pct. i 2017.

"Indsatsen for en mere ansvarlig alkoholkultur blandt de unge ser heldigvis ud til at bære frugt," siger Niels Hald.

Også i forhold til styrelsens forrige tilsvarende undersøgelse fra 2013 er der tale om, at færre danskere, både mænd og kvinder, overskrider højrisikogrænsen.

Også andelen af mænd og kvinder, som drikker mere end den lavrisikogrænse, som Sundhedsstyrelsen har fastlagt – på henholdsvis 14 og 7 genstande ugentligt – er faldet. I 2010 drak 24,3 pct. af danskerne mere end lavrisikogrænsen, men andelen nu er faldet til 17,6 pct.

Rosébæltet, ølhundene og Mokaïtrekanten: Sådan drikker danskerne

Danskerne har fået smag for alkoholfri øl

Alkoholekspert efterlyser højere alkoholpris i hele EU

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier