FødevareWatch

Guinness vil også have del i alkoholfri trend

Lidt mod fordommene om den tunge irske ølvariant har producenten Guinness efter to års test og eksperimenter præsenteret en alkoholfri lager.

Foto: Guinness/ Facebook

Det Diageo-ejede Guinness-bryggeri fra Irland skal også have del af den voksende alkoholfrie øltrend, som ruller ind i alverdens ølmarkeder.

Derfor har producenten efter to års udvikling lanceret lagerøllen Open Gate Pure Brew, der med en alkoholprocent på 0,5 kan konkurrere med blandt andet Carlsbergs Nordic og en lang række af de tyske brands, som er at finde i danske detailbutikker.

Det får øllen dog ikke umiddelbart mulighed for, da den fra start kun kan købes fra fad på 250 irske pubs, og først i marts kommer ud til resten af den irske befolkning, skriver Beveragedaily.com.

Ifølge hjemmesiden er lanceringen en naturlig videreudvikling af den interesse, som Diageo har for det lavalkoholiske og alkoholfrie ølmarked, som begge vokser for tiden.

Tilbage i 2013 oprettede den britiske spirituskoncern investeringsselskabet Distill Ventures, som siden har investeret i mere end ti forskellige spiritusselskaber.

Mod slutningen af 2015 spyttede investeringsselskabet blandt andet mere end 100 mio. kr. i danske Stauning Whisky, ligesom man kort tid efter foretog en investering i et australsk whisky-selskab. I 2016 investerede Distill Ventures i det britiske opstartselskab Seedlip, der fremstiller "ikke-alkoholiske destillerede drikkevarer" - altså i bund og grund alkoholfri spiritus.

Salget af alkoholfri øl er tredoblet

 Underskudsramt bryggers alkoholfri øl-sats vinder omsider frem

Spiritusgigant foretager første alkoholfri investering

 

 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier