FødevareWatch

Systembolaget beretter om mere lokalt svensk øl, men markedet vokser ikke ind i himlen

Der er godt gang i juleølsalget i Sverige. De små bryghuse lancerer deres egne øl på stribe, men træerne gror ikke ind i himlen, lyder det fra Systembolaget.

Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Borberg.

I Danmark og flere andre lande i Europa er antallet af såkaldte specialøl eksploderet de senere år, og den svenske stats alkoholforhandler Systembolaget kan berette om, at den udvikling også gør sig gældende i landet med det gule og blå flag.

Det viser sig særligt i julesæsonen, hvor de små svenske bryghuse sender deres bud på sæsonens øl på gaden.

Selvom der er efterspørgsel på de mange anderledes øl, betyder det dog ikke, at træerne gror ind i himlen, lyder det fra Systembolaget.

Det skriver det svenske medie Sydsvenska.

"Med hensyn til antallet af bryggerier og den samlede svenske ølforbrug, er det ikke realistisk at tro, at der er plads til bare alle, der ønsker at ølproduktion, selv om efterspørgslen fortsat stærk. Markedet er mættet," skriver Staffan Adin, som er indkøber hos Systembolaget, i en mail.

Tal fra statsmonopolet viser, at lokalt produceret øl fra småbryggerier tegner sig for godt fem pct. af julesalget, men står kun en pct. af det samlede ølsalg.

Salget af dansk specialøl i Sverige vokser

Alkoholfri øl buldrer frem i Sverige

Danske bryggere får del i voksende økologisk svensk ølmarked

Dansk mikrobryggeri lander stor aftale med svensk alkoholmonopol

Mere fra FødevareWatch

Meyers har fået data på menuen for at holde på kunderne

Fødevarekoncernen har over de sidste to år arbejdet på digitale løsninger, der giver mere viden om, hvor mange der bestiller maden og om de kan lide den. "Det er en helt ny virkelighed for os og åbner for aftaler lang tid i forvejen med grossisterne," siger Meyers kommercielle direktør.

Dansk Dr Oetker-chef stiger i graderne

Efter fire år med ansvar for Storbritannien og Irland rykker Georg Heerdegen Parsbo fra nytår op i hierarkiet og ind i toppen af det tyske hovedkontor i Dr. Oetker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier