FødevareWatch

Carlsberg lancerer specialøl i asiatisk marked

Samarbejdet mellem New York-bryggeri og Carlsberg udvides for sjette gang. Denne gang er det Malaysia, som er blevet tørstige efter mere specialøl.

Carlsberg åbner op for salg af specialølmærket Brooklyn Brewery i Malaysia. | Foto: PR/Carlsberg

Det ølhungrende asiatiske marked ser sig ikke længere tilfredsstillet med de normale pilsnere. Ligesom forbrugerne i Europa og Nordamerika har de asiatiske tunger fået appetit på øl med specielle karaktertræk.

Den trend vil Carlsberg tappe ind i og åbner derfor op for salget af specialøl fra det amerikanske bryggeri Brooklyn Brewery, som har hjemme i millionbyen New York.

Specialølkulturen udvikler sig lynhurtigt i Malaysia."

Charles Wong, marketingdirektør, Carlsberg Malaysia

Det skriver Carlsberg i en pressemeddelelse.

"Specialølkulturen udvikler sig lynhurtigt i Malaysia. For at kunne holde trit med trenden er Carlsberg Malaysia gået sammen med det prisvindende New York-bryggeri Brooklyn Brewery om at sælge Brooklyns signaturøl Brooklyn Lager og Brooklyn East IPA til lokale ølconnaisseurs," skriver Carlsberg.

De to bryggerier begyndte i 2014 deres samarbejde med joint venture-bryggeriet Nya Carnegie i Sverige og har siden udvidet samarbejdet til Norge, London, Hongkong, Litauen og nu Malaysia.

"Forbrugsvanerne er under forandring, og ølkulturen efterspørger i højere grad anderledes smage. Carlsberg Malaysia, som lægger stor vægt på kvalitet og innovation, er sikre på, at vi med New York-brygmesteren Garret Oliver, arkitekten bag Brooklyn Brewerys specialøl, på vores hold, kan levere mere smagfulde øl, som er originale, uprætentiøse og sjove," udtaler Charles Wong, der er marketingdirektør i Carlsbergs malaysiske forretning.

Storby-strategi er våben til at teste 'urørte' markeder for Carlsberg

Carlsbergs hviskende storbystrategi skrider frem

Cees 't Hart: Sats på store byer godt på vej

Analyse: Øl-entusiaster er trætte af Carlsberg og de andre store

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier