FødevareWatch

Gregers Wedell-Wedellsborg forlader Coop

Coops koncerndirektør Gregers Wedell-Wedellsborg skifter til Matas, hvor han bliver adm. direktør.

Foto: Majken Søndergaard Nielsen

Gregers Wedell-Wedellsborg, koncerndirektør i Coop med ansvar for Kvickly, Superbrugsen, Irma og Daglibrugsen, har fået nyt job. Fremover skal han være adm. direktør i Matas.

Dermed nåede han at være en del af ledelsen i Coop i knap fem år, hvor han kom til fra TV2.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Coop.

Gregers Wedell-Wedellsborg har foruden jobbet i Coop siddet i bestyrelsen i en lang række digitale iværksættervirksomheder. Han er medlem af bestyrelserne i Gyldendal og i AllUnite og sidder derudover i den danske regerings Disruptionråd.

"Der er ingen kedelige dage i Coop. Jeg er glad for at have taget del i de store og nødvendige forandringer, Coop har gennemgået under Peter Høgsteds ledelse: Madrevolutioner, digitalt frontløb og nybrud på de indre linjer," siger Gregers Wedell-Wedellsborg i meddelelsen.

Han får i samme meddelelse et par pæne ord med på vejen fra topchef, Peter Høgsted:

"Talent og dygtige kolleger er kun til låns. Jeg vil savne Gregers som en del af direktionen i Coop, men er samtidig stolt af, at Coop endnu en gang er leverandør til en toppost i dansk detailhandel. Vi ønsker Gregers alt det bedste med den nye udfordring."

I Coop har Gregers Wedell-Wedellsborg været med i den ledelse, som har sat turbo på koncernens digitale udvikling, hvor bl.a. appen for medlemmerne har været et stort fokus. De redskaber skal han tage med sig i sin nye stilling, forklarer Matas' bestyrelsesformand Lars Vinge Frederiksen.

"Med Gregers får vi både en erfaren detailhandler og en direktør, der har dyb indsigt i og erfaring med det digitale univers, som vil præge vores samfund fremover. Derudover har Gregers stor erfaring med kundeklubber og loyalitetsprogrammer, hvilket er vigtige elementer i Matas' fundament. I bestyrelsen er vi overbeviste om, at Gregers har den rette profil til at løfte Matas til det næste niveau," siger Lars Vinge Frederiksen i en pressemeddelelse.

I spidsen for sammenlægning af kæder

Gregers Wedell-Wedellsborg fik jobbet som koncerndirektør i Coop med ansvar for Kvickly, Super Brugsen, Irma og Dagli'Brugsen i 2015.

Fra sin position løftede han i april sløret for Coops overvejelser om at sammensmede Kvickly og Super Brugsen.

"Kvickly og SuperBrugsen nærmer sig hinanden rigtig meget, og det har også været en spekulation i, om vi bare skal lave én kæde," sagde han og fortsatte:

"Vi har taget et skridt, der går i den retning, og det kan være, det ender der en dag, men det er ikke en beslutning, som vi har truffet endnu. Det er også en beslutning, som vi skal træffe sammen med vores kolleger ude i butiksleddet. Men det er noget, vi løbende overvejer."

Siden har Coops topchef Peter Høgsted fortalt, at andelskoncernen arbejder på også at samle Fakta og Dagli'Brugsen under samme paddehat.

Coop leger med tanken om at lave Kvickly om til SuperBrugsen

Coops topchef: Sammenlægning af kæder er naturligt alternativ

Coops nedtursforklaring bliver afvist fra flere kanter

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier