FødevareWatch

Dansk Supermarked overtager 81 Kiwi-butikker

Efter Kiwis farvel til det danske marked har Dansk Supermarked nu overtaget størsteparten af kædens lokaler.

Mindre end to måneder efter meddelelsen om lukningen af Kiwi, har Dagrofa nu fundet en løsning for alle sine 118 lejemål, hvilket både inkluderer de 103 eksisterende lejemål samt 15 lejemål planlagt til åbning.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Dansk Supermarked Group, der ejer Netto, overtager lejekontrakterne for i alt 81 lejemål, hvoraf ca. halvdelen skal omdannes til Netto-butikker, mens de øvrige lejemål forventes afsat i markedet til øvrige aktører indenfor dagligvarer eller til andre erhvervsdrivende.

Netto har ifølge eget udsagn i dag 456 butikker og med overtagelsen af Kiwi-butikkerne, forventes kæden at blive den første danske dagligvarebutik med næsten 500 butikker.

Adm. direktør i Dansk Supermarked Group Per Bank siger om overtagelsen:

"Der er tale om en strategisk vigtig aftale for Dansk Supermarked Group, da vi hermed styrker Nettos fundament for succes mange år frem i tiden. Jeg er derfor meget tilfreds med aftalen. Den gør os i stand til at nå endnu bredere ud med et forstærket Netto-koncept, så vi kan gøre vores til at forbedre hverdagslivet for forbrugere i alle egne af Danmark.

Dagrofa beholder selv 27 Kiwi-butikker, der omdannes til Meny eller Spar.

Per Thau, koncernchef i Dagrofa, siger om aftalen:

"Vi er meget tilfredse med den indgåede aftale, der med et slag frigør os fra alle forpligtigelser vedrørende vores lejemål i Kiwi-regi."

Aftalen omfatter alene overtagelse af forpligtelser og dermed ikke køb af fast ejendom eller lignende. Alle lejemål, der tidligere har huset Kiwi, er på forhånd taget ud af drift eller undervejs med den afsluttende nedlukning.

Parterne oplyser, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er blevet orienteret om butiksaftalen.

KFI-resultat stærkt påvirket af Kiwi-kædens lukning

Dagrofa: Cirka 60 Kiwi-butikker bliver overtaget af konkurrenter

Kiwi-lukninger klemmer flere Guldbagere

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier