FødevareWatch

Nordens største supermarked omsatte for én mia

Handlen ved grænsen mellem Sverige og Norge har været særligt god for et svensk supermarked, der i 2016 for første gang nogensinde omsatte for én mia. svenske kr.

Omregnet til danske kr. er der "kun" tale om 778 mio. kr., men alligevel må det siges at være lidt af en omsætningsbedrift, som det svenske Nordby Supermarket står bag.

For sidste år lykkedes det supermarkedet, der har hjemme i den svenske by Strömstad ikke langt fra norske by Svinesund, at omsætte for én mia. svenske kr.

Det oplyser Nordby Supermarket på sin hjemmeside.

Butikken slår sig i høj grad op på salget af fødevarer til de norske forbrugere, som ønsker et billigere alternativ til varerne på de hjemlige supermarkedshylder.

"Takket være vores dygtige medarbejdere, formår vi at sprænge denne magiske grænse i 2016 og passerer en milliard i omsætning. Man bør have stor respekt for den indsats, det er, at håndtere de mængder, der går fra læsseramperne via butikshylderne og gennem kasserne. Alle vores medarbejdere fortjener en stor salut for denne indsats," udtaler butikschef Heidi Fouganthin.

Butikken, der oprindeligt blev etableret i 1999, har siden 2012 ligget i de 6500 kvadratmeter store lokaler, som sidste år blev besøgt af 2,5 millioner kunder. Samlet beskæftiger butikken, som er ejet af Grensemat AB, 160 medarbejdere.

Sønderjysk milliardærfamilie har sat sig på dåseøl og grænseslik

Rapport: Danskerne dropper turen over grænsen

Velstillede danskere valfarter til rabattung juletradition

Forsiden lige nu

Konkurrent slår Arla på omsætningsvækst

Hollandske Frieslandcampina har oplevet fremgang på fjerne markeder og skruede markant op for omsætningen i 2017. Bundlinjen går dog tilbage, og topchefen peger på flere årsager til udviklingen.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier