FødevareWatch

Tesco slutter strid og accepterer Unilevers dyrere priser

Unilever og Tesco er nået til enighed igen, efter at Tesco onsdag fjernede Unilevers produkter fra dets hjemmeside i Storbritannien.

Foto: TOBY TALBOT/AP/POLFOTO/ARKIV

En strid om højere priser blev lagt i graven, da Unilever og Tesco torsdag i fællesskab udstedte en meddelelse om, at selskaberne var nået til enighed. Dog uden at komme med nærmere detaljer. Analytikere vurderer, at Unilever i hvert fald opnåede en del af den prisstigning, som selskabet efterspurgte.

Det skriver Wall Street Journal.

Unilever har valgt at sætte priserne op på dets supermarkedsprodukter, hvilket Tesco i første omgang nægtede at acceptere. Onsdag valgte Tesco at trække Unilevers varer fra dets hjemmeside. Det drejede sig blandt andet om kendte brand som Knorr og is-mærket Ben & Jerry's.

Unilevers begrundelse for at hæve priserne var, at pundets er svækket markant siden brexit-afstemningen den 23 juni i år. Pundet har således rundet et fald på 15 pct. mod dollaren. Det har betydet stigende importpriser i Storbritannien, der nu påvirker detailhandlen.

Det er usikkert, hvor stor en prisstigning Unilever krævede, men personer tæt på situationen melder om et krav på omkring 10 pct., skriver Wall Street Journal.

Unilever har også henvendt sig til tre andre britiske supermarkeder omkring stigende priser - heriblandt Sainsbury. Endnu er der ingen meldinger om, hvordan de tre aktrører tager imod Unilevers krav.

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier