FødevareWatch

Nye madmarkeder på vej i hovedstaden

Københavns Kommune vil forsøge at etablere yderligere mellem fire og syv ugentlige madmarkeder fra næste forår.

Succesen for bl.a. Torvehallerne har inspireret Københavns Kommune til at ville opføre flere madmarkeder. Foto: FINN FRANDSEN/POLFOTO/ARKIV

Markedet for stademad er slet ikke mættet. Det mener Københavns Kommune, der er gået i gang med at finde investorer til etablering af yderligere mellem fire og syv ugentlige madmarkeder rundt om i hovedstaden.

Det skriver Politiken.

København har allerede Torvehallerne, CPH Street Food og Kødbyens Mad & Marked. Mens to mere – WestMarked på Vesterbro og Tivoli Hjørnet nær Hovedbanegården – åbner næste år. Men teknik- og overborgmester Morten Kabell (EL) vil gerne have etableret flere af slagsen, der skal placeres hovedsagligt på pladser, der er under byfornåelse.


Klik på billedet for at forstørre. Kilde: Københavns Kommune

"Faste madmarkeder kan være med til at skabe sammenhængskraft lokalt i København, og samtidig kan vi støtte op om lokalt producerede og bæredygtige fødevarer. Den slags markeder har allerede skabt stor værdi lokalt i andre storbyer, så jeg er sikker på, at de også vil give mening i København," siger Morten Kabell til avisen.

Præcis hvor og hvor mange nye madmarkeder, der skal oprettes, er endnu ikke afgjort. Dette fastlægges i begyndelsen af november, når kommunen har valgt en operatør til projektet igennem en eller flere af de samarbejdspartnere, der nu efterspørges. Herefter skal det endelige markedskoncept lægges endeligt på plads med målet, at de første markeder kan starte op allerede i foråret 2017.

Dog skal mindst to af placeringerne være i kvarterer, der er under områdefornyelse. De områder er Jesper Brochmands Gade på Nørrebro, Tåsinge Plads på Østerbro, Litauens Plads på Vesterbro samt flere steder på Amagerbro og i Nordvestkvarteret.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier